Kampenjazz // Damata – 13. februar

Søndag 13. februar kl. 20:00

Torstein Slåen: gitar, Karl Erik Horndalsveen: kontrabass, Ola Øverby: trommer

Foto Jan Tore Eriksen

Hva betyr det – damata? Damata er en gitar-trio! Ingen tvil om det. At de liker å leke er det heller ikke tvil om. Med musikk og med ord. Men hva så? For å finne ut av leiken må du først ut i det landskapet der noen av trioens mange røtter stikker ned … da mata!

Det blir dermed en leik med leiken, inne i leiken, når bandet kaller sitt første album «What’s Damata?». Med en stor fot i improvisasjon tar bandet med seg egne referanser inn i låter som er inspirert av amerikansk jazz fra tiden før Norge stemte mot EF, av nordisk jazz slik den var etter at Norge ble med i NATO, og av klassisk musikk skrevet etter at Norge separerte seg fra Sverige. Men også fra hip-hop, elektronika, ambient og all den andre musikken man ikke kan ta ordentlig utdanning i – ennå. Med dette går Damata langt ut over det tradisjonelle gitartriobegrepet. Men hvor?

– Det kjømm du på ette’på, da mata!