NOSIZWE – Mor av en nasjon – 19.-22. mai

Foto: Nina Holtan

19. – 22. mai, 200 kr/ 120 kr
Dørene åpner en time før forestilling, varighet ca. 75 min.

Endelig er Nosizwes Mor av en nasjon tilbake! Sist ble alt utsolgt så grip sjansen til å se den sjelfulle forestillingen.

Facebook-event

Mor av en nasjon er en dypt personlig og politisk generasjonsfortelling. Forestillingen er en musikalsk monolog og tar utgangspunkt i livene til Nosizwes mormor og mor, samt hovedpersonens egen reise. Gjennom erindring, intervjuer, fantasi, vitnesbyrd og musikk får vi et innblikk i livene til tre kvinner, i tre ulike epoker og tre forskjellige sosiopolitiske kontekster, knyttet sammen ved blodsbånd og livserfaringer. Vi møter fortellinger om kjærlighet og familie, tap og traumer, migrasjon, flukt og identitet.

Nosizwe Baqwa har markert seg som en tydelig stemme i norsk kulturliv og samfunnsdebatt. Hun er en kunstner, sanger, aktivist, feminist, skuespiller og kulturformidler med hele verden i og på hjertet. Soloforestillingen er Baqwas hjertebarn, som har hatt en lang fødsel, blant annet fordi hun i fjor fødte en ny sønn inn i familiens rekker. Høsten 2020 så den endelig dagens lys, i 2021 kom den for første gang til Nordic Black Theatre, og nå er den tilbake som en del av feiringen til Nordic Black Theatres 30 års jubileum.

Foto: Smile Studios

MEDVIRKENDE:
Nosizwe Baqwa – sanger, skuespiller, dramatiker og produsent
Thandi Ntuli – komponist
Marius Gjersø – trompet
Joel Ring – kontrabass
Mona Krogstad – tenorsaksofon
Mariama Astrid – kor
Xander Crook – perkusjon
Leon Røsten – pianist


Videokunstner:
Uma Feed Tjelta – videokunst


Produksjon:
Nosizwe – Ide, tekstforfatter, dramatiker, artist, skuespiller og produsent
Zeze Kolstad – Regi
Rahel Beraki – produksjonsassistent
Stian Sagholen – lydtekniker
Daniel Kolstad Gimle – lystekniker

Forestillingen er et samarbeid med SPKRBOX og produsert i samarbeid med Riksscenen.

Forestillingen er støttet av Oslo kommune, Norsk kulturråd, FFUK, Fritt Ord og Fond for lyd og bilde.