Visuell musikk

torsdag 15. september kl 19:00, 210 for voksen - 170 for studenter
Dørene åpner kl. 18:00

Velkommen til konsert på Cafeteateret torsdag 15. september!

Som publikum vil du oppleve fantastisk, vakker og spennende kammermusikk fremført av klassiske musikere. Kvelden starter med forspillet til Richard Strauss sin siste opera «Capriccio» i samspill med premiere på nytt videoverk av Marie Hjelmerud. Videre får du høre Caroline Shaw sitt verk «Entr’acte» for strykekvartett. Kvelden avsluttes med fantastiske «Verklärte Nacht» av Arnold Schoenberg. Verket er basert på et dikt med samme navn, skrevet av dikteren Richard Dehmel. Musikken følger diktets oppbygging og historie, og nå kan du også få oppleve musikken med videoverk laget av Marie Hjelmerud.

«Visuell musikk» er en konsert hvor lyd og bilde møtes. Hvordan kan lyd oversettes til noe visuelt, og hva gjør dette med vår opplevelse av musikk? Vi vil skape en konsertopplevelse hvor musikalske bilder og historiefortelling kan få utspill i møte med musikere, lyd, bilde og publikum.

Musikere:
Fiolin 1 & 2 – Johannes Sciacco Schantz & Rasmus Cornelius Hansen 
Bratsj 1 &2 – Iris Maidre Aarvik & Heidi Johnstad Arnesen
Cello 1 & 2 – Ingvild Nesdal Sandnes & Malin Rosa Mertens

Konserten er arrangert med støtte fra Bergesen stiftelsen og Fond for utøvende kunstnere.

Billettpriser 210,- for voksne og 170,- for studenter. Det vil være mulig å bestille drikke i baren.