Bibalo 100 år

lørdag 5. november kl 14:00, 200 kr
Dørene åpner kl. 13:00

Programmet Bibalo 100 år  setter fokus på musikk fra hele Antonio Bibalos karriere, bundet sammen av pianisten Anders Brunsvik, som var en nær venn av komponisten samt en av hans mest aktive tolkere. Her medvirker også sanger og skuespiller Per Andreas Tønder i samarbeid med Vegard Lund på gitar og Haldor Mæland på klaver. Mæland hadde også et nært samarbeid med Bibalo.  Programmet presenterer også musikk av Bibalos store inspirasjonskilder: Bartok, Debussy og de Falla. Antonio Bibalos musikk er høyst personlig, gjennomsyret med en styrke som kun er hans egen. Med frihet rundt genrerammer som et nøkkelaspekt ved hans musikk, bygger hans musikk på inspirasjoner som Schönbergs frie tonalitet, impresjonistenes tonespråk, Bachs polyfoni, rytmer og skalaer fra Balkan, og til og med jazz. Født i Trieste i 1922, vokste Bibalo opp i en kulturell smeltedigel og en musikalsk familie, noe som utvilsomt har hatt en påvirkning på hans musikk, i tillegg til komponister som Bach, Beethoven, Liszt, Brahms, Chopin, Debussy og Bartok

Anders Brunsvik har et omfattende repertoar både som solist og som kammermusikker, og har turnert i Norge, Østerrike, tidligere Jugoslavia og Marokko. Han har gjort nærmere 250 konsertopptredener under norsk statsstøtte for nasjonal promotering av musikk og ga i 1993 en rekke konserter i forbindelse med 150-års jubileet for Edvard Griegs fødselsdag. Brunsvik har opptrådt både på radio og TV og har gjort en rekke innspillinger av samtidsmusikk, både som solist og kammermusikalsk.

Haldor Andreas Mæland er en norsk pianist, solist og akkompagnatør. Mæland har studert ved Rogaland musikkonservatorium, Hochschule für Musik und Theater Hannover og Norges musikkhøyskole hvor han hadde sin diplomeksamen i 1986. Han debuterte i Universitetets Aula i 1987. Han underviser ved Norges Musikkhøgskole.

Vegard Lund
Vegard Lund er utøver på lutt, gitar og er en av landets mest aktive musikere innen tidlig musikk. Hans solodebut i St John‘s Smith Square, London, fikk strålende presseomtaler og førte til engasjementer for både BBC radio og fjernsyn. I løpet av de siste årene har han deltatt på en rekke festivaler, blant annet: Stavanger Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Musikkfestuke i Nordland og Stockholm tidligmusikkfestival.

Med sin egen gruppe, Ensemble Freithoff, fremfører han alt fra  verk i kammermusikkformat til kor og orkesterverk. Han har også jobbet som utøver og musikalsk leder i en lang rekke teater- og operaproduksjoner, og ikke minst som et sentralt element i lydbildet til flere spillefilmer som Kinamann og  Tordenskiold,, begge  i regi av Henrik Rubens Genz. Vegard Lund har deltatt på flere ti-talls CD-innspillinger som solist, akkompagnatør og kammermusiker.

Per Andreas Tønder har sin utdannelse fra Bergen musikkonservatorium og Guildhall School of Music and Drama i London. Per Andreas har sunget ved Den Norske Opera & Ballett, Den Nye Opera i Bergen, Operaen i Kristiansund, Opera Østfold og de fleste andre norske operakompanier i roller som Vicar i Brittens Albert Herring, Fader Laurentius i Anne Pedersdotter av Bræin, Barbaren i Sevilla i Forhekset ved DNO&B, tittelrollen i Brundibar og Dancaïro i Carmen av Bizet. I 2010 medvirket han i Knut Vaages «Veslefrikk» ved Den Nye Opera som vant Artes Publikumspris ved Armel Opera Competition and Festival i Szeged, Ungarn. Han har også spilt roller som Lysander i Shakespeare/Purcells Alvedronningen og Plante (muligens bregne) i Herbjørns verden ved Scene West i Oslo.