Østlandssendingen besøkte oss på Operaen

6. desember

Se sendingen her.

:

:

1. desember 2022: Utrop
«Gi henne en krone!»
Hvorfor visste jeg ikke om Ruth Reese langt tidligere? Som det at hun var en av de svært få svarte etablerte sangerne i Norge på 1960-tallet. Heller ikke visste jeg at hun skrev leserinnlegg i VG og Aftenposten om framstillingen av svarte mennesker i programmer på norsk tv. Og at hun løftet fram andre svarte og brune kunstnere.

Les saken her.

3. november 2022: Dagsavisen anmelder, terningkast 5:

En unik og personlig historie gjøres relevant og dagsaktuell når Ruth Reese hylles i urpremieren «Ruth Reese: Give Me A Crown» på Nordic Black Theatre.

Les anmeldelsen her.

25. november 2022: Dagsavisen: – Vi må slutte å snakke om mangfold

Les saken her.

Nyhetssak i Dagsavisen:

Ruth Reese hylles i den nye forestillingen «Give Me A Crown» på Nordic Black Theatre. Hovedrollen som den store sangeren og antirasistiske aktivisten spilles av Nosizwe Baqwa.

Les hele saken her.

Dagsavisen: Frigjørende teater i 30 år

I 1992 startet ildsjelene Cliff Moustache, Jarl Solberg og Anne Beate Hovind, Nordic Black Theatre, i den nedlagte kinoen Parkteatret på Grünerløkka. Tretti år etter har Nordic Black Theatre satt opp rundt to hundre teateroppsetninger og utdannet 130 teaterstudenter.

Les saken her.

Klassekampen anmelder

I en sterk scene demonstreres konsekvensene av majoritetsbefolkningens diskriminerende forventninger til hvordan svarte artister skal opptre. Baqwas ansiktsuttrykk, som formidler smerte og såret stolthet, etterlater frysninger.

Les saken her.

Foto: Ingrid Fadnes