FRAM#8 // 2xBoulanger/Schumann/Tamulynaite/Shaw

onsdag 10. mai kl 19:00
Dørene åpner kl. 18:30

Facebook-event

Det er klart for sesongavslutning med FRAM konsertserie, og vi har en konsert spekket med bra musikk skrevet av noen rå damer! Og som alltid: Øl og god stemning!

SOPHIE KAUER er cellisten hele verden snakker om. I 2022 ble hun valgt ut blant hundrevis av søkere til å spille en av hovedrollene i filmen TÁR, som endte opp med å bli en Oscarnominert braksuksess. I mars 2023 ga hun ut sin første EP «Unsung» på Deutsche Gramophon, hvor hun blant annet fokuserer på å fremme musikk skrevet av kvinner gjennom tidene. Platen hennes ligger for øyeblikket på første plass på Billboard for klassisk musikk i USA, som yngste klassiske artist noensinne! Sophie kommer til oss for å gjøre musikk fra nettopp denne platen, sammen med pianist HARALD RAMM HAUGLAND. Harald er en prisbelønt og allsidig pianist og komponist, som har spilt på en rekke av landets største festivaler, som Festspillene i Bergen, Hemsingfestivalen, Oslo kammermusikkfestival og Trondheim kammermusikkfestival.

Duoen spiller CLARA SCHUMANN (1819-1896) sine kjente og vakre romanser op.22, originalt skrevet for fiolin. I tillegg spiller de en av de flotteste komposisjonene til den anerkjente komponisten NADIA BOULANGER (1887-1979), nemlig hennes tre stykker for cello og piano.

GUOSTE TAMULYNAITE er en Oslo-basert pianist og komponist fra Litauen, som også jobber med improvisert musikk, samtidsmusikk, og interdisiplinære kunstprosjekter. Hun har komponert og spilt musikk for en rekke anerkjente festivaler, blant annet Borealis festival, Vossajazz, Sildajazz, Mandaljazz, CODA dansefestival og Ravnedans. Guoste kommer til oss for å gjøre et solo-sett med egenskrevet elektronisk musikk.

I tillegg til dette blir det musikk av LILI BOULANGER (1893-1918) og CAROLINE SHAW (1982), fremført av FRAM ensemble.

Musikere:

Sophie Kauer

Harald Ramm Haugland

Guoste Tamulynaite

Anna Rødevand

Nanna Ikutomi Sørli

Sophia Hugo Cabo

Edel Bolstad

Billetter
Ordinær: 250,-
Student: 100,-
PublikUng: 100,-
Honnør: 200,-

Konserten er støttet av Kulturrådet, Bergesenstiftelsen og Trafo.