HURRA! Cliff Moustache mottok Heddakomitéens Ærespris til stående trampeklapp

søndag 18. juni kl 16:30

Heddaprisutdelingen 2023 på Oslo Nye Teater

Heddakomiteéns begrunnelse lyder som følger:

Cliff Moustache
Heddakomiteens ærespris deles i år ut til en unik personlighet i norsk teater. Den går til en person som har åpnet døren til scenekunsten for et stort antall mennesker, og som gjennom over 30 år har bidratt til at norsk teater har vokst i perspektiver, holdninger, omfang og kunstnerisk innhold.

Gjennom et helt liv har prisvinneren vært aktiv som regissør, dramatiker og skuespiller. Han har med sin ubøyelige idealisme stått uselvisk og intenst i de utfordringer formelle strukturer og økonomi har bydd på gjennom driften av et teaterkompani, etableringen av Nordens eneste kosmopolitiske teater i 1992 og etter hvert også en egen teaterskole med mål om å gi et positivt selvbilde til barn og unge med ståsted i flere kulturer.

Hans arbeid har vært av uvurderlig betydning for svært mange, og han har bidratt direkte til at flere av våre sterke kunstneriske stemmer fant sin inngang til scenekunsten. Han har hele veien hatt en tydelig stemme i det offentlige ordskiftet om hva teater er og kan være, og betydningen av kulturell åpenhet og samarbeid.

Det er en stor glede å overrekke Heddakomiteens ærespris til Cliff Moustache.