Gullgjerven 2023

fredag 1. desember kl 08:00

Torsdag 30. november 2023 ble vinnerne av årets Gulljerven 2023 kåret på Kloden teater under årets Showbox scenekunstfestival for et ungt publikum. Gulljerven er en pris som skal hedre alle dem som står på for scenekunsten for et ungt publikum, og bidrar til å få den ut til barn og unge i hver krik av Norge. Opprettet i 2019, og deles ut av Norsk Scenekunstbruk. Vi er stolte av å meddele at vi stakk av med to priser under årets prisutdeling, Årets gammelkommer (Nadir Guendouz) og Årets kabeltrekker (Shiva Sherveh).

Årets jury:
Bernt Bjørn, skuespiller, regissør
Kristin Sundelin, fagansvar scenekunst DKS Troms og Finnmark
Piero Issa, danser, koreograf
Katja Lindeberg, skuespiller, regissør

Årets gammelkommer:

Nadir Guendouz

Årets prisvinner har gjennom mange år vært en ressurs på scenekunstfeltet, og har gjennom sitt virke spredt lærdom, visdom og kjærlighet! Prisvinneren har utviklet sin helt egen metode for å se og utvikle mennesker til å bli kunstnere, og gjennom alle år delt generøst av sin kunnskap.  

Familiens plan var at han skulle bli ingeniør, men prisvinneren drømte selv om noe helt annet: Han ville danse og spille teater. Vi er svært glade for at han fulgte sin egne drøm. 

Den kunstneriske utviklingen som har vært på det norske scenekunstfeltet er mye takket være årets prisvinner, og arven bæres videre. 

Nominerte:

Rom for dans
Frida Odden Brinkmann
Rimfrost produksjoner
Nadir Guendouz

Årets kabeltrekker

Shiva Sherveh

Som så mange av sine med-nominerte er årets prisvinner dyktig og hardtarbeidende. Årets kabeltrekker innehar en kvalitet som trengs når det koker som verst, og det gjør det jo ofte i denne bransjen: Prisvinnerens smil og ro får den mest stressa skuespiller til å tenke – alt ordner seg! Og det gjør det.  

Prisvinnerens brede kunstnerisk kompetanse var også utslagsgivende for juryen: trenger du en avvikler? Scenografiassistent? Lysdesigner? Tekniker? Prisvinneren er alt det, og mye mer, i én og samme person. Med Årets kabeltrekker får man en bunnsolid kvinne bak roret.  

Nominerte:

Kai Luni Fjell
Mikael Karlsen
Philippe Schneider
Shiva Sherveh

Foto 1 og 2 : privat