Tilbake til Ingenting, med bandet Psycho Moms – 25.-28. januar

25.–28. januar, 250 kr / 150 kr (barn/student/kunstner)

Facebook-event

Urpremiere 25. januar kl. 19.00. 

Spilles også den 26. januar kl. 19.00 og 27. og 28. januar kl. 13.00. 

Hvordan beskrive Mørke? 

Ikke et sånn type mørke som du kjenner i et rom der lysene er skrudd av. Heller ikke det mørket du ser når øynene er lukket. Nei. Jeg tenker på dette indre tomrommet, som alltid bare er der. Enten rundt oss eller inne i, deg, eller inne i meg. Denne gåtefulle tilstanden som kan beskrives som at Noe, eller Noen, har flyttet inn. Bare tatt over kroppen. 

Forestillingen er laget til en jente på 10 år. Av mammaen hennes. 

Mammaen til denne jenta var alene med henne da hun var liten. Denne lille jenta hadde ingen pappa, og mammaen hennes lurte veldig på hva i all verden som ville skje med dette barnet om mammaen hennes skulle bli helt gal. Bare forsvinne bort fra verden de levde i sammen. Hvem ville passet på denne jenta da?

“Tilbake til Ingenting” er fortellingen om en mammas kraftige psykose, og hennes forsøk på å komme ut av dette tilsynelatende uendelige mørket. Med kjente eventyrgrep og paralleller til norrøn mytologi ledes publikum på en reise bortenfor byen Ingenting, den siviliserte verdens grense. Fortellingen er en henvendelse til barna hennes – et forsøk på å forklare hva som skjedde den natten hun plutselig ble borte.

Forestillingen er ment for barn i alderen 9-11 år sammen med deres voksne, men passer også for voksne alene, barn som tør, og for de som liker musikk. Musikken er skrevet av skuespilleren som spiller barnet, som lagde 5 sanger til mammaen sin, da mammaen hennes døde.

Medvirkende

Utøvere: Viktoria Winge, Nora Svalheim og Tuva Hennum

Regi, tekst og scenografi: Tuva Hennum

Scenografi og produksjon: Ylva Owren

Musikkomposisjon og sangtekster: Viktoria Winge

Lyddesign: Matias Askvik

Figur- og maskedesign: Maria Magdalena Auraaen Bjerkely

Figurdesign, den store dukken: Ella Honeyman-Novotny 

Dramaturgisk veiledning: Marius Kolbenstvedt

Snekker: Lucien Skånseng

Tekniker: Nemanja Cado

Co-produsert av Nordic Black Theatre

Støttet av Kulturdirektoratet, FFUK, Norsk Skuespillersenter, Teatret Vårt i Ålesund, Unge Viken Teater og Dramatikkens Hus.