Fortellerfestivalen 2024

fredag 15. mars kl 17:00

Facebook

Fortellerfestivalen er en internasjonal festival som presenterer muntlig fortellerkunst av høy kvalitet. Programmet rommer en bredde av historier og uttrykk – både tradisjonelle og nyskapende – som har til felles muntlig formidling og direkte engasjement med publikum.

Program:

Kl. 17:00-18:30: Story Sharing Café (Gratis)
Kl. 19:00-20:00: I Hope Your Flowers Bloom (Billetter)
Kl. 20:30-22:30: Fest – Fortellerblomstring (Gratis)

Story Sharing Café

Foto: Halvard Haga.

Story Sharing er en sosial happening der vi møtes i fortellinger. Du deler dine egne hverdagshistorier på en enkel og morsom måte, og får glede av andres.

Her kan du høre store og små fortellinger fra hverdagslivet over en god kopp te. Det kan handle om matvaner eller kjæledyr, barndomsminner eller reiseønsker, en morsom dag eller en sang som betyr mye for deg. Historiene deles i små grupper, ledet av hyggelige verter. Du kan komme alene, eller ta med en venn.

Story Sharing Café er åpent for alle. Det er gratis å være med, men et begrenset antall plasser. Vi åpner dørene en time før arrangementsstart. Da er det mulig å kjøpe noe suppe til middag, eller nyte en gratis kopp kaffe eller te.

På slutten av arrangementet åpner vi scenen for de som vil dele en refleksjon eller en fortelling med alle. Det kan være en historie du delte rundt bordet, eller noe annet du ble inspirert til å fortelle.

Kom, lytt og fortell med oss!

You are welcome to participate in English.

I Hope Your Flowers Bloom

Raymond Wilson (UK)

Foto: Jassy Earl

A story of ancient plants and modern relationships.

I Hope Your Flowers Bloom is a semi-autobiographical one-person performance that offers a rare and unflinching perspective on healthy masculinity, men’s self-worth and body image, and working-class access to nature.

Brimming with energetic storytelling and poetic language, Raymond Wilson combines skillful humour with genuine emotion to tell a story of ancient plants and modern relationships. He explores what it means to be a young, working-class man in an anxiety-filled, post-Covid world; where curiosity and seeking authentic connection to others, to the feminine and to the natural world are viewed with suspicion or hidden in layers of bravado or self-deception.

Oscillating between romantic obsession and botanical description, I Hope Your Flowers Bloom follows Raymond through his friendship with Flo, where he attempts to escape the greyness of a Glasgow housing scheme into the natural world, inspired by her modern nomadic lifestyle. But when Flo leaves, so does Raymond’s love of the wilderness. Inside and broken-hearted, he’s forced to admit the things he has neglected in himself and with others, while he attempts to reconnect to the outdoors.

Fortellerblomstring

Foto: Andreas Strand Renberg.

Velkommen på jubileumsfest!

I 2024 feirer Fortellerfestivalen 20 år og det vil vi feire med gamle og nye venner av fortelling og med forskjellige aktører innenfor muntlig fortellerkunst i Norge. De deler korte historier med oss og så blir det musikk, mingel og bursdagsoverraskelser! Du er varmt velkommen til Cafeteateret for å finne nye fortellinger og venner i et varmt miljø hvor det er lett å blomstre!

Kveldens vert er Katinka Brodin, forteller og styreleder for Fortellersentrum.

Vi har invitert noen av Norges viktigste fortellermiljøer til å bli med på festen og bidra med en fortelling relatert til årets tema: Mellomrom. Les mer her.