Kampenjazz // Torbjørn Sletta Jacobsen Kvintett – 21. januar

Det begynner å bli mange år siden vi sist hørte fra Torbjørn Sletta Jacobsen og hans flotte kvintett. Andrealbumet Biting Tails fra 2015 var utgangspunktet sist. Nå kommer fem erfarne og velrenommerte herrer til Kampenjazz, svanger med musikk og album for nye tider. Med musikk de brenner etter å få presentere for oss.

Og vi er ikke vanskelig å be. Intrikate arrangementer, med triksing og ballkasting mellom musikerne av frimodig, vakker musikk. Hadde dette vært et pop-band ville det vel vært presentert som en come back-turné. Men det er ikke det – dette er vakker norsk, skandinavisk, nordisk, jazz. Og i jazzen er vi vant til slikt. For her må en musiker ha mange baller i lufta for å få det til å gå rundt.

Triks, pasninger, samspill, samhandling, … og vakker musikk. Musikk som henrykker, som rykker deg hen til et annet sted, et sted bortenfor alt. Et sted der alt kan skje.

All it entails, is in the biting tails!

Torbjørn Sletta Jacobsen: saksofoner, komponist, Gunnar Halle: trompet, Espen Eriksen: piano, Audun Ellingsen: bass, Knut Finsrud: trommer

Foto Freddy Wike