Arbeidsvisning Shakespeare // Nordic Black Xpress

fredag 9. februar kl 14:00, Gratis

Det er også en åpen visning kl 18.00 samme sted.

Facebook-event

Velkommen til visning fredag 9. februar kl 14.00 på Forandringshuset i Grønlandsleiret 41. Vi settter stor pris på en tilbakemelding om det er av interesse.

Fra midten av januar har studentene ved Nordic Black Express hatt en workshop i arbeid med Shakespeare. Vi har lyst til å dele dette arbeidet med dere og inviterer til en uformell arbeidsvisning / åpen klasse den 9.2. kl. 14. Her vil dere få se et utvalg scener, dialoger og monologer fra ulike stykker som Romeo og Julie, En midtsommernattsdrøm, Hamlet, Macbeth og Julius Caesar. Dere vil også få et innblikk i måten vi har jobbet på gjennom forskjellige øvelser og utforskende arbeid.

Et viktig mål med denne workshopen har vært å gi elevene konkrete nøkler og verktøy for å forstå og jobbe med Shakespeares tekster, tre aktivt inn i språket og gjøre det til deres eget. En stor del av arbeidet er tuftet på metodene som brukes ved The Royal Shakesepare Company, men vi har også dratt veksel på andre teatertradisjoner og tilnærminger til Shakespeare. Arbeidet er aktivt, lekent, fysisk og ensemblebasert, og det praktiske og det analytiske går hånd i hånd. Stemmebruk er en viktig og integrert del av helheten og har gått som en rød tråd gjennom workshopen.

Visningen vil i hovedsak foregå på engelsk, men ikke bare.

Velkommen!

Om kursholderne:
Denne workshopen er holdt av Mira Bjørnskau og Michael Corbidge. Mira har bakgrunn fra fysisk teater og har sin teaterutdannelse blant annet fra Lecoq, og har de siste elleve årene jobbet som utøvende skuespiller i Paris. Der har hun også jobbet som stemmelærer og teaterpedagog ved teaterskolene l’École du jeu og Les Cours Florent. Michael har mange års erfaring som Voice and Text Coach ved The Royal Shakespeare Company i England, og han og Mira har samarbeidet både kunstnerisk og pedagogisk siden 2014.

Visningen er på Forandringshuset, Gronlandsleiret 41, rett rundt hjørnet for Nordic Black Theatre.