Music’s Apparent Power to Affect Mind and Body: Ragnhild May / Håkon Stene og Anders Førisdal

fredag 5. april kl 19:00
Dørene åpner kl. 18:00

Facebook-event

Instrumenter har auraer. De har historier og konvensjoner som skaper forventninger til hvordan de låter og brukes. I denne konserten vil vi høre verk av to komponister, Helmut Lachenmann (DE) og Ragnhild May (DK), som begge er dypt engasjert i å utforske og gjenoppfinne et instruments aura og dets kulturelle mønstre for forventning.

Spesielt, og på forskjellige måter, undersøker de hver for seg begrepene entanglement mellom instrumentet, utøveren og lytteren. Lachenmann komponerte sin fantastiske og dypt politiske gitarduett, Salut für Caudwell (1977) ved å «konseptualisere og forfine relasjoner mellom lyd og bevegelse». Ragnhild May kler seg i «drakter» av vakuumstyrte fløyter som skaper hyperkomplekse lydmasser og akustiske fenomener som sammenfiltrer lytterens ører så vel som hennes kropp.

Program:

Helmut Lachenmann: Salut für Caudwell (1977)

Håkon Stene (gitar), Anders Førisdal (gitar)

Pause 

Ragnhild MayMusic’s apparent power to affect mind and body (2015)

Ragnhild MayThe Flute Player, for recorder, vacuum cleaner eat (2013)


Only Connect 2024

Etter konserten benytter vi anledningen til en mini-lansering av årets Only Connect! Årets festival foregår 25-27. april i Oslo, og i kveld gir vi en kort presentasjon av festivalprogrammet!

Billetter

Denne gangen tilbyr vi billetter etter «betal-hva-du-vil»-modellen. Det gjør vi for at flere skal ha mulighet til å kjøpe billett, samtidig som at de som har mulighet kan bidra med det de ønsker å støtte med.