Sidiki Camara Group – 20. mars

onsdag 20. mars kl 20:00, 150 kr/ 120 kr (student)
Dørene åpner kl. 19:00

Det vil selges et fåtall ståplasser i døren, først til mølla.

Facebook-event

Sjangere

World musikk, Jazz

Institut français de Norvège har gleden av å invitere SIDIKI CAMARA GROUP

under frankofonifestlighetene* på Nordic Black Theatre.

Sidiki Camara betraktes som en av Malis ledende perkusjonister.

Han er også en av skaperne av den moderne bølgen av afrikansk Manding-musikk. Sidiki Camara har reist verden rundt som solo-perkusjonist med Malis nasjonalballett. Etter at han forlot Mali slo han seg ned i Brussel hvor han har fortsatt sin karriere med stjerner fra Malis musikkverden. Sidiki Camara underviser også i perkusjon og er grunnleggeren av det kulturelle utvekslingsprogrammet «Yankadi».

Sidiki skal spille med Bendik Hofseth og Ibou Cissohko.  

Bendik Hofseth har gitt ut syv album i eget navn og har igjennom årene motatt flere priser og utmerkelser for disse. Han har også jobbet som plateprodusent for andre, bl. a. Jan Eggum og Kenneth Sivertsen. I tillegg har han komponert mange bestillingsverk, filmmusikk og etablert en kammermusikkfestival i Fredrikstad.

Ibou Cissokho er en sterkt musikalsk historieforteller og spiller på svært virtuost vis på det vestafrikanske strengeinstrumentet kora, som har 21 strenger. Ibou er vokst opp i en stor forteller- og musikkfamilie i Senegal, og han lærte å spille kora av faren sin, den kjente musikeren Solo Cissokho. Ibou viderefører Griot-tradisjonen her i Norge med sine besnærende låter og fortellinger.

*Frankofoni (la francophonie) refererer til alle som deler fransk som felles språk. Man anslår over 321 millioner fransktalende på fem kontinenter.