Internasjonale jazzdager: Inger Hannisdal Ensemble (solidaritetskonsert Palestina) 28. april

søndag 28. april kl 20:00, Gratis inngang, men se under for donasjon til Palestina.
Dørene åpner kl. 19:30

Facebook-event

Konserten er en del av Internasjonale jazzdager som vi i år markerer med to konserter:
28. april – Inger Hannisdal Ensemble (solidaritetskonsert Palestina)
30. april – Natt til 1.mai-konsert med POING og Maja S.K. Ratkjen


Under finner du informasjon om donasjon til støtte for Palestina.

I samarbeid med Kampenjazz, Samspill International Music Network og Nordic Black Theatre.

UNESCOs «International Jazz Day» ble opprettet i 2011 som en feiring av jazz verden rundt som en samlende kraft, som gir næring til samarbeid, dialog, kulturutveksling og fred. På årets internasjonale jazzdag retter Kampenjazz, Samspill International Music Network og Nordic Black Theatre blikket mot Midtøsten, og inviterer til konsert med Inger Hannisdal Ensemble.

Inger Hannisdals musikk bygger låter på likhetstrekk mellom arabisk maqam og norsk folkemusikk, med kvarttone-melodier, modal improvisasjon og en forkjærlighet for asymmetriske rytmer. Med musikkutdannelse fra Libanon og med et ensemble bestående av musikalsk flerspråklige utøvere, er hun en grenseoverskridende og overraskende komponist, som vant Spellemannspris i fjor for plata «North South East West». Musikken hennes er en kjærlighetserklæring til multikulturalisme, et eksperiment i nye tilnærminger til tonalitet, og en hyllest til den arabiske verdens rike musikalske arv såvel som til universelle likhetstrekk i folkemusikk på tvers av landegrenser, en demonstrasjon av hvor mye vi mennesker deler uansett geografisk avstand.

Inger Hannisdal: – Jeg skylder mye av mitt uttrykk til venner og kollegaer fra Syria, Libanon og Palestina, som har delt av sin kultur og musikk med meg. Nå som det palestinske folket trues med utslettelse, er det ikke mulig å stille seg på en scene og spille denne musikken uten å samtidig protestere mot det som skjer på Gaza. En fele-kollega, fiolinisten Sami Abu Shaymas, sa det veldig fint i en video: Maqam er ikke en abstraksjon, det er et musikalsk vokabular, som er skapt av mennesker, som er et folk som har en kultur. Musikken vi spiller i bandet handler om å dele og å forstå hverandre, å lære av hverandre og skape noe nytt sammen – om det mest verdifulle i verden, som er samhold og solidaritet.

Inger Hannisdal: fiolin / Khalid Laaouam: saksofon, perk / Frode Haltli: trekkspill / Adrian Myhr: kontrabass / Michaela Antalová: trommer

STOPP FOLKEMORDET PÅ GAZA – FRITT PALESTINA

Vi oppfordrer publikum til å donere bidrag til noen av disse:
Vår søsterorganisasjon The Freedom Theatre:
VIPPS til 567059 (Donasjoner The Freedoom Theatre)
https://thefreedomtheatre.org/donate/

Norwegian Aid Committee
NORWAC Vipps: 126863
https://www.norwac.no/donategaza/
NORWAC is a humanitarian organization that works with health-related projects in the Middle East.

Leger Uten Grenser:
Vipps-nummer 2177
https://legerutengrenser.no/stott-oss/vipps