Kortfilmkveld med samtale // Operasjon Søsken + Det som kryper ut (…) + testvisning Not Attending

tirsdag 21. mai kl 19:00, Gratis
Dørene åpner kl. 18:00

Facebook-event

Velkommen til en innholdsrik kveld med visning av tre kortfilmer! «Operasjon Søsken», regissert av Aurora Nossen, har reist rundt i verden det siste året, men har ikke hatt sin egen Oslo-premiere før nå. «Det som kryper ut om natten» er en splitter ny kortfilm fra regissør Mirjam Thorkelsdottir som for tiden studerer på Den Norske Filmskolen. Det blir også testvisning av kortfilmen «Not Attending» som vant Vikens pitchekonkurranse i 2021.

I samtale med filmformidler Kalle Løchen skal vi etter visning gå i dybden på filmene.

Dørene åpner 18:00
Filmvisning 19:00
+ Samtale etter filmvisning!

Det blir gratis popcorn og baren er åpen, vi håper å se akkurat deg! 

FILMENE
Operasjon Søsken (8 min)
Regi: Aurora Nossen
Produsent: Silje Reistad og Aurora Nossen

Not Attending (ca 10 min)
Regi: Silje Reistad Co-regi: Marius Myrmel
Produsent: Silje Reistad

Det som kryper ut om natten (18 min)
Regi: Mirjam Thorkelsdottir
Produsent: Stian Skjelstad

Kalle Løchen er filmformidler som har vært filmkritiker og redaktør av filmtidsskriftet Film & Kino. Siden 2007 har han vært filmkonsulent ved Norsk filminstitutt og ved flere regionale sentre (Midtnorsk, Vestnorsk, Viken og Nordnorsk). Han har vært foreleser i filmkunnskap og filmhistorie ved flere utdanningsinstitusjoner.

Mirjam Sveinbjörg Thorkelsdottir er en islandskalbansk filmregissør som bor i Norge. Hun er utdannet med en bachelorgrad i regi fra Westerdals Oslo Act. Nå studerer hun videre regi på Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Karakterer som handler utenfor normen er noe som opptar Mirjam. Hun brenner for å kunne vise deres ufiltrerte sider og portrettere de som ligger i gråsonen.

Aurora Nossen er skuespiller og regissør med eksamen fra Bristol Old Vic Theatre School i England. Fra før har hun en eksamengrad i arkitektur fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Hennes forrige film, Det er lov å si nei (2021), ble vist på bl.a. Kortfilmfestivalen og Nordisk Panorama. Som skuespiller er hun aktuell i Ragnarok sesong tre på Netflix.

Silje Reistad er filmskaper med bakgrunn som journalist og skuespiller. Hun har tidligere regissert kortfilmen «Overtid» og hatt regi på flere kortfilmer og dokumentaren «Cats of Norway» som nå er i post-produksjon. Hun produserte nylig den NFI-støttede kortfilmen «Vindfang», og har tidligere produsert kortfilmene «Operasjon Søsken» og «Utslippsdagen».