World Beats Konsert: Miki Ndoye

onsdag 20. april / kl. 20.00 / kr 50

Miki N’Doye har vært en markant skikkelse i norsk musikkliv siden han kom hit fra Gambia i 1976, og har vært med på å bringe afrikansk improvisasjonsmusikk inn i norsk jazz. Han er aktuell med det kritikerroste albumet TUKI (ECM) og tar med seg tre norske musikere til Cafeteatret, alle med unike stemmer og en uforbeholden åpenhet for nye impulser og sjangeroverskridelse.

Perkusjonisten og vokalisten Miki N’Doye kom til Norge fra Gambia i 1976 og har vært her siden den gang. Han var sentral i miljøet rundt Club7 med blant andre bandene Tamma og E’olen og har gjennom 80- og 90-tallet vært en viktig medspiller for mange norske musikere. N’Doye har tatt med seg afrikansk musikk til norsk jazz og utvidet horisonten både mot verdensmusikk og mot samtidsmusikk. I 2002 kom «Joko» , det første soloalbumet fra N’Doye. Med seg hadde han et knippe av de fremste norske musikerne og to afrikanske. Albumet er på mange måter en dokumentasjon på N’Doyes rolle i norsk musikkliv, -de afrikanske rytmene møter norsk jazz, i en spennende sjangerfri miks.

I år kom album nummer to, «Tuki». Med «Tuki» har N’Doye tatt en ny retning. Med utgangspunkt i det afrikanske strenginstrumentet kalimba, har han lagd nye låter, mer meditative og innadvendte enn den heftige og utadvendte «Joko». Mottagelsen fra musikkpressen har vært strålende. «Tuki» inneholder en blanding av N’Doyes egne låter og gambiske folketoner.

N’Doye tar lytteren med på en stemningsfull reise i uoppdagede musikalske landskap. Musikken er virkningsfull, med sterke melodier, særegne klanger og spennende instrumentering. N’Doyes afrikanske røtter er nærværende i alle låtene, ispedd jazz og musikalske uttrykk nær samtidsmusikk.

Konserten er en del av World Beats konsertserie og er produsert av Samspill International Music Network – www.samspillweb.no