World Beats Konsert: Tassili

torsdag 9. juni / kl. 20.00 / kr 50

Tassaili play “camel-jazz” a mixture of Moroccan and Western modern music, the band being comprised of Moroccan born Aissa Tobi and Norwegian Ketil Kielland Lund.

Last year’s album debut “Lathebkish” (Talik) received some fantastic reviews and the band have always lived up to their reputation as a dance floor friendly, great festival band. Amongst their repertoire are tunes with their roots in Aldalusian, Arabic, Berber and Jewish amongst other local folk variants that can be found side by side in Morocco today. Always out front is vocalist Aissa Tobi with his instruments always strung in the appropriate manner, be that with steel, nylon or gut.

Konserten er en del av World Beats konsertserie som er presentert av Samspill International Music Network og Nordic Black Theatre

Tassili ble startet i år 2000 av Aissa Tobi og Ketil Kielland Lund.

Aissa hadde bakgrunn som spelemann i Marokko i ungdomsårene og rukket å bli en anerkjent tradisjonsbærer med hele tre utgivelser før han fylte 21 år

Aissa og Ketil traff hverandre første gang i et øvingslokale (forløperen til Osloklubben Nomaden) på midten av nittitallet, da de spillte i bandene til bl a Cheb Hussein (Rai 2) og Mitchy (Mixed Blessings). Noen år senere startet de Tassili, sammen med venner fra Nomadentiden og noen av de faste musikerene til Mari Boine.

De første årene  var Aissa Tobi (voc, fele, sintir, luthar m m) Abderahime Tobi (voc og perc)  Nordine Fellah (Derboka og voc) Svein Schulz (bass) Kenneth Ekornes (Trommer) Ole Jørn Myklebust (Trompet) og Ketil Kielland Lund (keyboards,  trekkspill) den faste besetningen

Denne utgaven av kamelhårsjazzgruppen spillte en rekke konserter på Smuget, Nomaden, Cosmopolite.m.m.   -Hvor Oslo worldmusikfestival, Telemarkfestivalen og Porsgrunn internasjonale teaterfestival som noen av høydepunktene. I Porsgrunn spilte vi endog fire år på rad til særdeles stappfulle hus etter en heidundrende debut på KafeK. Tassili har en tendens til å bli ønsket velkommen tilbake!

Etter å ha markert seg som et band med stor utstråling, fengende konserter og gode referanser fikk bandet 3-årig ensemblestøtte fra Norsk kulturråd i 2005.

I Først i 2009 ble bandets første cd  “Lathebkish” gitt ut til gode  anmeldelser. Den ble produsert av Ketil og ble innkjøpt av staten (innkjøpsordningen)

Utgiver var Tal:ik, et ungt plateselsakp med allerede over 60 utgivelser av kun norsk folkemusik, som ble så begeistret for bandets egenproduserte cd  at de derfor utvidet sin katalog til også å favne musikk basert på fremmede kulturers folkemusikk.

I 2005 forlot  Nordine Fellah og Svein Schultz bandet. Kossa Diomande og Luis Landa Schreitt har alternerte på perkussion og Endre Hareide tok over bassjobben . Det siste året har dessuten Olav Torget kommet til på gitar og konting etter et vellykket samarbeid på Melafestivalen i 2009