Global Oslo Music Konsert: Becaye Aw & Ablaye Cissokho

Nordic Black Theatre og Global Oslo Music presenterer

BECAYE AW & ABLAYE CISSOKHO in concert

fredag 24. juni – kl. 21.00 – kr 120 (inkl avgift)

GLOBAL OSLO MUSIC ARTISTS IN RESIDENCE JUNI 2011

Global Oslo Music er stolte av å presentere et kunstnerisk møte mellom Becaye Aw og Ablaye Cissoko gjennom vårt nye Artists in Residence program. Å bringe artister sammen på tvers av geografiske og kulturelle grenser skal gi plass til nye stemmer og kombinasjoner.

Becaye Aw og Ablaye Cissoko er to ledende utøvere som med gitar og kora byr på en sjelden vakker musikk med røtter i afrikansk blues og roots. I Oslo kan publikum oppleve dem gjennom workshop og konserter som vil presentere samarbeidet.

 

Dato / sted

23. juni Workshop på Dattera til Hagen Kl. 18’00 (gratis adgang)

23. juni Clubkveld og jamsession på Dattera til Hagen 22’00 cc 80.-

24. juni Konsert på Cafeteatret 21’00 cc 120,-

GLOBAL OSLO MUSIC ARTISTS IN RESIDENCE JUNI 2011

 

Global Oslo Music er stolte av å presentere et kunstnerisk møte mellom Becaye Aw og Ablaye Cissoko gjennom vårt nye Artists in Residence program. Å bringe artister sammen på tvers av geografiske og kulturelle grenser skal gi plass til nye stemmer og kombinasjoner.

Becaye Aw og Ablaye Cissoko er to ledende utøvere som med gitar og kora byr på en sjelden vakker musikk med røtter i afrikansk blues og roots. I Oslo kan publikum oppleve dem gjennom

workshop og konserter som vil presentere samarbeidet.

Dato / sted

23. juni Workshop på Dattera til Hagen Kl. 18’00 (gratis adgang)

23. juni Clubkveld og jamsession på Dattera til Hagen 22’00 cc 80.-

24. juni Konsert på Cafeteatret 21’00 cc 120,-

 

Becaye Aw (Mauritania) bosatt i Oslo, er gitarist, sanger og låtskriver, kjent for sin særegne gitarteknikk han har utviklet og musikk i Fulanitradisjon. Becaye begynte sin musikalske karriere i Senegal og har spilt med legender som Baaba Maal og Mansuur Seck. Han har siden hatt en rekke samarbeidsprosjekter i Norge og internasjonalt. I september 2009 utga Becaye sitt første soloalbum Sibi til strålende kritikker og mottok Norsk Folk Music Award for beste CD i crossover sjangeren. Becayes repertoar inkluderer egen komposisjoner i tillegg til tradisjonelle sanger. www.myspace.com/becayeaw

Ablaye Cissoko (Senegal) er kjent for sitt koraspill. Han har i en årrekke turnert med forestillingen «Le griot Rouge» (oppkalt etter hans andre album) som beretter om legenden som skapte instrumentet. Her traderer Cissoko på en fremragende måte verdiene av en sjenerøs og gammel tradisjon. Hans nyeste album Sira er laget i samarbeid med trompetisten Volker Goetze som har mottatt strålende kritikker. Albumet nådde til topps januar 2009 på CMJ, verdensmusikkens radioliste. www.myspace.com/ablayecissoko