KUMP Teatr Wiczy (Poland) & Nordic Black Theatre (Norge)

KUMP

Forestillingen KUMP er et resultat av samarbeidet mellom Teatr Wiczy, Polen og Nordic Black Theatre, Norge

innenfor den europeiske prosjektet „Merging”. Tittelen Kump betyr gruppe, forsamling, fellesskap.

2 september, kl.21.00 – BYTÓW, Slottet i Bytów.

4 september, kl.21.00 – TORUŃ, Nowomiejski Torget.

6 september, kl.21.00 –  WARSAWA, Palasset for kultur og vitenskap; Defilad Plassen.

9 september, kl.19.00 – OSLO, Klosterenga Skulpturpark (Galgeberg/Tøyen) – gratis

10 september kl.17.00 – OSLO, Furuset, Trygve Liesplass – gratis

 

 

Deltakere i prosjektet:

Kristiane Nedrum Bøgwald, Ahmed Jamel Tobasi, Junaid Khan, Mereton Suhogrila, Julia Wiedlocha, Cliff Moustache, Jarl Solberg, Karolina Suchodolska, Weronika Nockowska, Natalia Szroeder, Rafał Cendrowski, Kamil Jędrzejak, Radosław Smużny, Radosław Garncarek, Krystian Wieczyński, Hanna Tomaszewska, Jaromir Szroeder, Joanna Scheuring – Wielgus, Magdalena Zabłotna, Romuald Wicza – Pokojski, Teateret Zamkowa 2 i Bytów.

Tittelen Kump betyr gruppe, forsamling, fellesskap.

Et lite samfunn forbereder seg til gjestebud. De skal feire sommersolverv. I Polen kalles denne dagen Ivan Kupala eller Noc Swietojanska, i Norge kaller vi den Sankthans eller Jonsok. Seremonimesteren dukker opp for gjøre natten uforglemmelig… Det ender i tragedie og en av jentene blir vanæret.

En allegorisk fortelling om solidaritet, integrering og individets uavhengighet.

Forestillingen er en konsekvens av et søk og kunsteriske refleksjoner omkring felles elementer i norsk og polsk kultur, samt ikke-europeiske kulturer.

Nordic Black Theatre
Nordic Black Theatre er en selveiende teaterstiftelse etablert i 1992. Vi produserer egne forestillinger, går inn i mange kreative samarbeidsprosesser med andre kunstnere, utvikler unge multikulturelle scenekunstnere gjennom Nordic Black Express og har barne- og ungdomsteatergrupper.

Stiftelsen ledes av Cliff Moustache (kunstnerisk leder) og Jarl Solberg (administrativ leder).

Teatr Wiczy

En polsk alternativ gruppe med røtter i punk. Lager både innen- og utendorsforestillinger.

I forestillingene brukes elementer av happening, improvisasjon, art performance og avant vaudeville. Teatret ble opprettet i 1991 i Brodnica, byen med det trekantede torget. I over ti år er teateret lokalisert i Toruń, byen til Nikolaus Kopernicus og Radio Maryja.

Teatr Wiczy viser sine forestillinger både på tradisjonelle teaterscener og mer ukonvensjonelle spillesteder som fabrikkhaller, parkeringsplasser, lekeplasser.  Teatr Wiczy unngår ikke møtet med et hundretalls publikum under åpen himmel, samtidig som det trives i et selskap av ti publikum i en trang campingvogn. I alle situasjoner er det møtet med publikum som står i fokus – den felles opplevelsen. Teateret har spilt forestillinger i blant annet Polen, Armenia, Frankrike, Montenegro, Hellas, Spania, Storbritannia, Irland og Tyskland.

 

Støtte gis av: Island, Lichtenstein og Norge gjennom midler fra EØS-finansieringsordning og Norsk finansieringsordning.

Felles arrangører:

Byrådet i Bytów
Distriksstyret i Bytów
Marskalkembetet for det Pommerske Voivodskap

Samarbeidspartnere:

Nordic Black Theatre i Oslo
Museet for Vest-Kashubia i Bytów
Kultursenteret i Bytów
KIETA Foreningen – Det Kashubske Instituttet for Utdanning innen Teater og Kunst.
Teateret Zamkowa 2 i Bytów