World Beats Unplugged: Daryl McDade & Soul XL

soulful, funky r’n’b and blues!

05 okt 2011

kl 20.30 Bill: NOK 50

i samarbeid med Samspill International Music Network www.samspillweb.no

DARYL McDADE (US) ble født i Memphis Tennessee, 1961 men vokste opp i Chicago, Illinois. Han gikk tidlig ”The streets of blues” med sin stemme og gitar. Daryl spilte og sang i Chicago området. På sin vei opplevde han å synge kor for Tina Turner, han spilte med Muddy Waters, Robert Cray og Earl King og Eddy C Campbell. All denne erfaring medførte at Daryl forlot sin jobb i avisa ”Chicago Tribune” og ble artist på heltid. Daryl flyttet til Norge av familieårsaker og på grunn av sin musikalske erfaring og sin fantastiske stemme fikk han tilbud om å synge i bandet ”The Chicago Blues Meeting”. Dette bandet fikk sin start i det legendariske Chess studioet i Chicago noen år tidligere. Mellom 1991 og 93 spilte de på klubber og festivaler over hele Skandinavia. På slutten av 90 tallet tok Daryl noen friår fra det offentlige musikk livet. Men han fortsatte med låtskriving og gitarspilling. Hans mål var å bringe bluesen inn i det nye årtusenet med en oppdatert funky groove og sangtekster som gikk hjem hos et yngre publikum. Daryl gjorde senere comeback sammen med amerikanske og norske musikere. De spilte på klubber og festivaler med gode kritikker. En av Daryls første låter i comebacket het ”It’s hard out there”. Den var inspirert av han egne opplevelse og ble utgitt på et samlealbum sammen med andre norske blues artister. Dette albumet kom i 1997 og solgte over 50 000 eksemplarer!

Daryl er nå på veien sammen med den engelske gitaristen/vokalisten Jim Shearer. Disse gutta presenterer en musikk best beskrevet som soulful, funky rhythm & blues. Publikum får servert Daryl’s egne låter samt personlige tolkninger av klassiske evergreens. De klassiske låtene hentes fra blant annet Bob Marley, Bill Withers, Otis Redding og Jimi Hendrix. Vi garanterer en følelsesladd kveld med herlige rytmer og en stor dose kjærlighet. Alt sammen ikledd Daryl McDades unike stemme.