YEAH nominasjon!

Oslo-Filharmonien (OF) og Nordic Black Theatre (NBT) er med produksjon Romeo og Julie anno 2010 én av femten finalister til den nystiftede YEAH! Young EARopean Award. YEAH!-award er en europeisk pris for klassiske musikkproduksjoner rettet mot unge.

Nå krysser vi fingrene for resultatet av den siste juryrunden, der fire prisvinnere blir valgt ut til å motta pris og anerkjennelse på YEAH!-festivalen 19. november i Osnabrück, Tyskland.

Romeo og Julie anno 2010 er basert på Nordic Black Theaters forestilling Romeo & Julie in rap, fra høsten 2008. Shakespeares drama Romeo og Julie der kjærlighet stilles opp mot forutinntatte holdninger, mistenksomhet, hat og hevngjerrighet har inspirert mange komponister. Best kjent innenfor symfonisk musikk er Sergej Prokofjevs ballett fra 1936. Med dans og replikker på kebab-norsk, og med Prokofjevs musikk som et bærende element, er Romeo og Julie modernisert til et nåtidig, flerkulturelt Oslo.

Sergej Prokofjev Romeo og Julie (1936)
Forente minoriteter tekstutforming
Cliff A. Moustache regissør
Ingar Bergby dirigent
Skuespillere og dansere fra Nordic Black Theatre

Produksjonen ble fremført i Oslo Konserthus mars 2010, både som skolekonserter for 5. trinn i Osloskolen og som offentlig konsert.