«Den synlige linjen» av Dino Buzzati

Opplesning med live musikk av Dino Buzzatis (1906-1972) fortellinger

«Den synlige linjen»

Fortellerstemme: Riccardo Maranzana; sax og live electronics: Marco Castelli

I Buzzatis fortellinger som er valgt ut for denne forestillingen, søker hovedpersonene en mening med livene deres bortenfor horisontens synlige linje…

Forestillngen foregår på italiensk

Dato: 22. oktober 2012

Tid: 19.30

Sted: Cafeteatret/Nordic Black Theatre

Organisert av: IIC Oslo

Fri entré. Plassreservasjon til: marianne.langhelle@cafeteatret.no

Buzzatis prosa utforsker, selv om han benytter seg både av subtil ironi og et litt eventyraktig språk, menneskets skjebne med sine uutgrunnelige mysterier, og oppfordrer leseren eller lytteren til selv å heve blikket mot horisontens hildring og reflektere over tilværelsen, det absolutte og transendentale.

For å underbygge poesien i Buzzatis tekster har musikken og lydeffektene en selvstendig rolle på lik linje med fortellerstemmen og ordene i seg selv.
Tekstene er tatt fra Buzzatis «Sessanta Racconti» utgitt i 1958, et verk som regnes som en syntese av hans forfatterskap hvor vi finner hele spekteret av motiver som han lot seg inspirere av. Her beveger Buzzati seg mellom det fantastiske, det eventyrlige og det imaginære og omskaper hva som kunne synes banalt eller selvfølgelig til lek, tragedie eller mysterium.

Lytt til litt av opplesningen her

Marco Castelli, saksofonist og komponist, kan gjerne kalles e eklektisk kunstner som både virker som jazzmusiker, på teater- og danseforestillinger og flermedial performance. Castelli har grunnlagt Anelli Records og har deltatt på en rekke cd-innspillinger både med egne utgivelser så vel som i samarbeid med internasjonalt kjente musikere. Han har spilt på konserter, festivaler og forestillinger både i in- og utland, som Singapore Art Festival, Montreal Jazz Festival, San Sebastian, Boemia Jazz Festival, Copenhagen Jazz Festival, Atene Jazz, Biennale International des Théâtres du Monde i Rabat, Festival Cervantino i Mexico, Ocho Rios Jazz Festival på Jamaica..

Riccardo Maranzana er utdannet ved Scuola di Recitazione på Teatro Stabile i Genova, ved Centro Avviamento All’Espressione i Firenze i tillegg til å ha studert samt med Dario Fo og Alessandra Garrone.Maranzana har dessuten deltatt på seminarer for kroppsspråk og clownerie med Pierre Byland, Yves Lebreton og Ennio Bonavera og har vært eleva v blant andre Yves Lebreton.

Maranzana har deltatt på store produksjoner ved en rekke italienske teatre og har siden 1996 vært hovedrolleinnehaver ved Teatro Dell’Archivolto i Genova og har dessuten samarbeidet med dansekompaniet Arbalete. Han har siden 1992 samarbeidet med Civica Accademia D’Arte Drammatica Nico Pepe i Udine hvor han dessuten gir privatundervisning.