Nordic Black Theatre tar Thorbjørn Egner tilbake til Marokko!

Nordic Black Theatre spiller Kardemomme By på arabisk,  i  Essaouira i Marokko og på Cafeteatret  i Oslo  i november / desember 2012.

I anledning «Egneråret 2012» som feirer Egners 100 års jubileum, skal Nordic Black Theatre setter opp teataterforestillingen ”Kardemomme by” av Thorbjørn Egner,  på arabisk,  i Essaouira, Marokko med premiere 21. november 2012.  Deretter spilles det samme forestilling fra 1. – 9. desember 2012 på vår egen scene, Cafeteatret i Oslo.

På  scenen står et ensemble satt sammen av unge skuespillere fra Institut Supérieur d’Art Dramatique et d’Animation Culturelle – I.S.A.D.A.C, (Rabat) og elever fra Nordic Black Theatres teaterskole Nordic Black Xpress.

 Spilleplan

I Essaouira, Marokko:

Premiere 21. November,

spilles også 22., 23. og 24. November 2012

Spillested: Bastion Borj Bab Marrakech, Essaouira

 

Oslopremiere på Cafeteatret  lørdag 1. Desember 2012, kl. 18:00

spilles også søndag 2. desember kl. 14:00,

5.,6.,7. desember kl. 11:00 og kl. 18:00

8. og  9. desember kl. 14:00

 

Billetter kan kjøpes til forestillinger i Oslo og Essaouira klikk her 

Som en del av prosjektet henger vi også en utstilling med 20 av Thorbjørn Egners original akvareller bilder som til daglig henger på Barneavdelingen på AHUS (Akershus Universitetssykehus).  Bildene skal stilles ut på spillestedet Bastion Borj Bab Marrakech i Essaouira 21. – 25.  november og på Cafeteatret 1. – 9. desember

Samtidig er Norsk Fotofagskole også i Essaouira og deltar i denne kulturutveksling og holder fotoworkshops med unge fotografer fra Norge og Marokko samt åpner utstilling av Fotofagskole elevers arbeid «Visages Maroc – Medina» på 21. november på samme spillested hvor forestillingen holdes – Bastion Borj Bab Marrakech, Essaouira.

 

les mer om Egneråret på Nasjonal Biblioteks webside klikk her

 

artikkel fra Dagsavisen (1.2.12)