Oslo World Music Festival – På Café med…..

På café med…
Brigitte, Boubacar Traoré, Gaby Moreno, Niko Valkeapää og P2 Jungeltelegrafen
I år starter vi et nytt konsept med artistsamtaler, kalt ”På café med..”. Hver dag under festivalen har du mulighet til å få et dypdykk inn i artistenes liv. Samtalene styres av en intervjuer, men det åpnes også for spørsmål fra salen. Kom og møt favorittartistene dine på Cafeteatret!

Fredag 2.november:

På Café med Gaby Moreno om retrosoul kl. 18.00-18.30

Den latinamerikanske singer-songwriteren er kjent for sin sjelfulle, egenartede røst. Et øyeblikk synger hun med en mørk og ru stemme, i neste triller hun frem elegante, klokkeklare toner.

Selv om hun er født og oppvokst i Guatemala, var det de svartes musikk fra USA som påvirket henne til å bli sanger. Hun ser på Aretha Franklin, Ella Fitzgerald og Nina Simone som sine musikalske forbilder, og lærte seg engelsk ved å lese sangtekstene til de store legendene. Nå spiller hun sin egen form for jazza soul og blues, med sanger på både spansk og engelsk, og blir ofte sammenlignet med Norah Jones.

 

På Café med Niko Valkeapää om samisk americana kl. 18.30-19.00

Samtalene denne dagen ledes av Monica Ifejilika, sanger, låtskriver, skribent og medlem i programrådet til Oslo World Music Festival. Hun er en av dronningene i Queendom, og skriver Ny Tids ukentlige musikkspalte.