Kampenjazz: Plateslipp – Splashgirl «Field Day Rituals»

Splashgirl_300_2

3.2. Kl.: 20:00 på Cafeteatret, Hollendergata 8. Grønland

Billetter: 150/100 (Studenter, medlemmer av klubben og Jazzforum

 

Splashgirl, en ung norsk doom-pianotrio med et internasjonalt rykte, slipper sitt fjerde album fra alteret i kjerka. Plata «Field Day Rituals» ble spilt inn i grunge-musikkens hjemby Seattle, i det legendariske Avast Recording Studios, med Randall Dunn som produsent. Som Splashgirl, er Dunn selv litt av en dron-ist, med et stort navn innenfor «doom metal»-sjangeren. Er det en ting som kjennetegner hans produksjoner så er det atmosfære.

Men der Splashgirl-forløperen «Pressure» var mørk, dvelende og naken, har den nye skiva en lysere, mer optimistisk og varmere atmosfære. Allikevel er lydbildet fortsatt basstungt nok til at naboen din vil føle gulvet svinge, selv om du bor i enebolig. Albumet tar bandets dronejazz-konsept videre ut i det eksperimentelle, så vel som tilbake til tidligere jazzreferanser.

På den nye plata utvikler Splashgirl sitt personlige uttrykk, på samme tid som innflytelsene fra post-rock, samtidsmusikk og ikke minst jazz blir enda tydeligere. Randall Dunn viser til Duke Ellington, til afgansk og persisk folkemusikk, Gerard Grisey, Alice Coltrane, 70-talls psykedelika, My Bloody Valentine og Oren Ambarchi for å beskrive albumet.

Konserten skjer i samarbeid med Norsk jazzforums Vinterjazz, en landsomfattende markering av norsk jazz i perioden 1.-10. februar 2013.

Andreas Stensland Løwe: piano, Jo Berger Myhre: kontrabass, Andreas Lønmo Knudsrød: trommer, perkusjon

Smaksprøve: https://soundcloud.com/hubro/hubrocd2520-splashgirl-field

Vennlig hilsen

Kampenjazz

www.kampenjazz.no og http://www.facebook.com/groups/17456698016/