Kampenjazz: Petter Wettre – Next Generation

Søndag 21. april

kl. 20:00 – billetter: kr 150/100

Petter Wettre Next Generation

Petter Wettre: saksofon
Kim Johannesen: gitar
Jon Rune Strøm: bass
Dag Erik Knedal Andersen: trommer

21.4 kl. 20:00 i Cafeteateret, Hollendergt. 8

Billetter 150/100 (studenter, medlemmer av klubben og Jazzforum)

Petter Wettre er en sikker vinner på Kampenjazz. Nå kommer han tilbake igjen, denne gangen med nytt band, nye ideer og ny musikk. Etter å ha vært en ledende kraft i ny norsk jazz i nesten en mannsalder, med klare røtter til post-bop og frijazz, har Petter vært i boksen for å tenke over hva han skal bli når han blir stor. Etter drøye ti år med samme musikere i samme format var det sterkt ønskelig for ham å «snu bunken» – ikke for å repetere det som har vært, men for å snu opp ned på det. Både når det gjaldt musikere og ikke minst også selve musikken. Selv om jazzfanen holdes høyt hevet, er dette likevel et ganske annerledes Petter Wettre-produkt enn det vi trodde vi var vant til.

Aldersforskjell og tilnærming til musikken er to viktige faktorer som gjør dette prosjektet til noe unikt. Gleden av å revitalisere seg selv samt utfordringen det er å omstille seg musikalsk gjør dette til noe mer enn bare et nytt band. Med Petter Wettre Next Generation har Wettre satt sammen et drømmelag av – kanskje ikke spesielt overraskende – unge, fremadstormende musikere. Kort sagt, musikere fra jazzens neste generasjon. Dette er musikere som har markert seg kraftig både nasjonalt og internasjonalt – og som med sin friskhet og spilleglede utfordrer Wettre og sørger for at han lever opp til sin sedvanlige høye standard.

Petter Wettre: saksofon, Kim Johannesen: gitar, Jon Rune Strøm: bass, Dag Erik Knedal Andersen: trommer

http://www.petterwettre.com/

Smakspøver: http://www.youtube.com/watch?v=R3hmfe7suNU