Teaterforestilling: «En plattform og en lidenskap..eller to»

kl 19:30

Billettpris er 100 kr,-

av og med Nora Bryde Gjertsen

 

nora_jan_2014

 

Om forestillingen:

Under utdanningen på musikkteaterlinjen på Bårdar, var jeg heldig å få se flere former for ulikt teater. Alt fra de mest storslåtte musikaler, til de mest eksperimentelle oppsetninger av gamle klassikere. Likevel, kom jeg alltid tilbake til å føle meg mest grepet av de enkle stykkene med lite effekter, men sterke historier til vanlige mennesker som befant seg i ulike livssituasjoner de forsøkte å finne løsninger på.

Ut i fra søken om å finne ut hva godt teater kunne være og hva som inspirerte meg, begynte jeg selv å skrive tekster om hendelser i mitt eget liv. Oppturer og nedturer, beslutninger og problemstillinger jeg har måttet forholde meg til i overgangen fra ung til voksen. Gjerne med en morsom vri som har fått meg til å se det i et nytt lys. Det hele startet først som lek og moro og som et ønske om å finne mer klarhet. Men ut i fra det hele ble en ide og problemstilling født: Er det mulig å lage godt teater nærmest uten effekter, stor scenografi, ja til og med motspillere? Moliere sa en gang i sin tid: Alt man trenger for å lage godt teater er en plattform og en lidenskap..eller to. Et umiddelbart svar på om det er mulig, er ikke lett å gi. Men jeg har forsøkt å teste ut Moilieres påstand ved å sette sammen en forestilling basert på egne tekster – satt i en ny kontekst, helt alene. Om det så fungerer? Det er opp til dere å avgjøre.