Barnas Jazzhus

Barnas Jazzcafé 

kl. 15:00 – gratis!

en del av Internasjonal Jazz Dager Oslo 2014

international_jazz_day_plakat

Improbasen er et landsdekkende senter for barn som vil lære å spille jazz. De driver også Barnas Jazzhus, som utvikler framføringskonsepter for de yngste jazztalentene. I 2012 utviklet de konsertserien Barnas Jazzcafé, der et entusiastisk publikum kunne oppleve kvalitetsjazz framført av meget dyktige barn.

Serien vakte stor oppmerksomhet, folk strømmet til for å høre de unge talentene, og i 2013 ble Barnas Jazzhus kåret til Årets Norske Jazzklubb. Senere har konsertserien vært kjørt på Nasjonal Jazzscene, videre i Stavanger, og til og med i Yokohama og Sapporo i Japan.

Alle disse stedene har publikum latt seg fascinere av å se og høre barn helt ned i 10-årsalderen framføre alt  fra klassikere fra Clifford Brown, Dave Brubeck, Miles Davis, og mange fler.

Denne gangen står Caféteatret for tur, og i forbindelse markeringen av den internasjonale jazzdagen, får vi oppleve en spesialutgave av Barnas Jazzcafé, med gjester fra Sverige, Østerrike og Sveits, i tillegg til barn fra Stavanger og Sandnes, og Improbasens egne elever.

Fra Helsingfors kommer den 11 år gamle kontrabassisten Hillevi Uhrberg sammen med søsteren Saga, fra Graz i Østerrike kommer den 12 år gamle trommeslageren Maja Kemp, som har vært i Norge flere ganger, bl.a. i forbindelse med festivalen Kids in Jazz, og fra Romasnhorn i Sveits kommer den 12 år gamle trompetisten Melina Huber, og den oppsiktsvekkende 9 år gamle trombonisten Sophie Bright.

Gjestene fra Sveits blir ledsaget av trompetisten Dai Kimoto, som har utviklet et enestående barnestorband, som har gjort flere produksjoner for sveitsisk fjernsyn.