Kampenjazz konsert: Sesongstart! Lena Nymark

SØNDAG 14. SEPTEMBER KL. 20.00
kl. 20:00 – kr 150/100

billetter kan kjøpes her: http://event.stolz.no/EODefault.aspx?ThemeId=184

lena_jazz
(foto: Kristin Støylen)
Lena Nymark
Lena Nymark: Vokal, Andreas Ulvo: hammondorgel, wurlitzer, synth og piano, Ellen Andrea Wang: El- og Kontrabass, Stig Rennestraum: Trommer,

I mai i år slapp musikeren Lena Nymark sin første plate i eget navn. «Beautiful Silence», ble gitt ut på plateselskapet Grappa og høstet raskt flotte anmeldelser. Lena, fra musikerøya Sula på Nordvestlandet, er en av Norges mest spennende og allsidige musikere. Hun synger og hun spiller en hel park av tre-blåserinstrumenter

Men selv om dette er debuten i hennes eget navn, er Nymark ikke noe nytt navn i norsk jazz. Hun er kjent fra den elektroakustiske trioen Dinosau, hun synger med Terje Isungset i hans is-prosjekt, hun er med i tuba-sang duoen Silucian Town, synger med Hanne Hukkelberg, jazzkvintetten Florebius og med Trondheim Jazzorkester.

Musikken til Lena Nymark befinner seg i en «hengekøye» mellom pop, jazz, indie og bluesrock, med både norske og engelske tekster. Hun er inspirert av så vel gamle, som nyere artister som Nina Simone, Miles Davis, Feist, Lykke Li, og Sufjan Stevens. En allsidig, fengende, sart, vakker og suggererende musikk.