Arttalks – onsdag 21. januar 2015

arttalks_jan_2015

 

intervju /// performance /// utstilling

Käthe Øien – billedkunstner – utstilling
Jankeh Lion Njie – designer / JARGA DESIGNS
Eldrid Oftestad – forfatter
Marius Kolbenstvedt
& Nina Ossavy
– skuespillere

onsdag 21. januar

vernissage / utstillingsåpning kl. 19:00
Arttalks begynner kl. 20:00 :: gratis
på Cafeteatret, hollendergt 8

Weblinks:
http://www.katheart.com/
http://jargadesigns.com/
http://www.eldrid.org/
http://ossavyogkolbenstvedt.blogspot.no/

 

Om Utstillingen «på skinner»

på skinner ”var et samarbeidsprosjekt med billedkunstnere Käthe Øien og Helga D Storbekken. Utstillingen har vandret i ett år fra Hamar via Tynset, Tolga, Røros, Elverum og ned til Oslo. Utgangspunktet for prosjektet er tilknytning til Østerdalen og utallige reiser med toget på Rørosbanen. Begge billedkunstnerne har en tilhørighet til Tolga i Østerdalen, Käthe Øien har tilbrakt mange ferier i Tolga da hennes far var født der.

Utstillingen skilderer reiser som inneholder møter med mennesker, tanker, tilbakeblikk, natur,- landskap, som formidles i form av bilder og en visuell opplevelse.

En gruppe forfattere ved navn Jernbanepoetene bidrar med poetiske reiseskildringer i videoene

Å reise med toget oppover Østerdalen er som å ta på seg en stor varm vakker grønn grankåpe, -når vi når Tolga er det som hetten på kåpen faller av og en kjenner den friske fjelluften styrke over pannen. En annen følelse er melankoli, bruddstykker av minner. Jeg har gjennom mange år fotografert på mine reiser opp og ned til Tolga, Os og Røros. Å fotografere fra et togvindu er som å se fragmenter av gamle minner, som stadig får nye farger og toner, jeg kan høre bestemors kulokk, geitenes mekring, kjenne duften av nyslått høy. Jeg kan se mennesker og kofferter, avskjeder og velkomster, glede og sorg. Reisen til Tolga er for meg en reise som til stadighet gir meg innblikk i mine egne røtter.

 

Käthe Øien
Har 6 års undervisning av Jakob Schmidt, flere kurs i digital billedbehandling og flere år med tegning form og farge, vev og tekstilforming, Hun var med på å starte Strykejernet maleskole. Hun holder kunstkurs for barn på Gamlebyen skole, hun sitter i flere utvalg og styrer. Var aktiv i Kunstnere mot Apartheid, er aktiv i Kunstnergruppen under Palestinakomiteen. Har hatt flere separatutstillinger i inn og utland, flere kollektivutstillinger. Hun har laget flere utsmykninger ved Gamlebyen skole, samt deltatt i et fellesprosjekt med palestinske kunstner og laget en utsmykning i Bir Zeit, Palestina, skal delta i prosjektet «Human Roots» i Hardanger et fellesprosjekt med norske og palestinske kunstnere, er innkjøpt av Tolga Kommune, Sveio Kommune og Anc hovedkvarter, Johannesburg. Hun har hatt stipendopphold i Sveio Kommune, Lanesboro, Minnesota USA, og Risør Kommunes Kulturstipend
Hun viser datagrafikk på lerret, trykk og video.