Barnas lørdag! «Jobé» vest-afrikansk musikk og fortellinger

solo_baluba

Fortellerfestivalen og Sampsill International Music Network presentere:

Jobé – musikalsk fortelling fra Burkina Faso

lørdag 20. juni

kl. 14:00

gratis inngang

Forestillingen Jobé – gutten med gullringen handler om en gutt fra en landsby i Burkina Faso. Han er veldig fattig og har ingen familie igjen. I tillegg er han født med en kroket rygg, og han blir stadig mobbet av landsbybeboerne uten mulighet til å stå opp for seg selv. Blant alt det mørke i livet hans, treffer han en nydelig ung dame som skal vise seg å bli hans kone. Hun heter Ibina og er en sterk og modig skikkelse.

Jobé møter mye motgang i livet, men en dag skjer det noe utrolig. Han får en gullring av sin døde bestefar, og det viser seg at denne ringen egentlig er en test for å se om han vet hvem han er, innerst inne. Ringen gir rikdom, suksess og god helse. Kommer han til å dele sin rikdom med andre? Glemmer han hvem han er og hvor han kommer fra? Bli med på en vakker historie om en gutt som mister seg selv på veien mot suksess.

I løpet av forestillingen vil publikummet bli kjent med en rekke afrikanske tradisjonelle instrumenter. Musikken vil være en blanding mellom tradisjonell afrikansk musikk, med innspill av moderne rap og pop. Vi legger vekt på at barna skal ha det gøy mens de lærer, og vi har et ønske om at de skal huske sangene når forestillingen er over.

Jobé får barn til å tenke over hvem de er i samfunnet, hvem de er i klassen, og hvem de er blant venner. Barn som ikke har så mye, men også på de som lever i overflod.

Medvirkende: Frøydis Arntzen Dale, Susanne Klerud og Solo Diarra