Fortellerfestivalen 2015

FF15-Plakat-UtenO

Fra 18. til 21. juni blir det Fortellerfestival på Dramatikkens hus og Cafeteatret!

I år fyller festivalen 12 år, og vi gleder oss til å nok en gang fylle teatrene med det beste innen muntlig fortelling. Med SANNHET som tema har vi et storslått, variert og utfordrende program med fortellere, beatboxere, slampoeter og musikere. Gled deg til 4 dager med blant annet multitalentet C.R. Avery (CA), forteller Abbi Patrix (FR), samt slampoet og rapper Henry Bowers (SV). Fra Norge kommer Sofia Knudsen, Svein Tindberg, Thea Borring Lande, Asta Busingue Lydersen, Fredrik Høyer, Torgrim Mellum Stene og Beathe Frostad og mange mange flere. Spelemannsprisvinner Thea Hjelmeland gjester oss på Åpningsforestillingen Avslørt! med sin fantastiske stemme.

Sjekk Fortellerfestivalen.no for fullstendig program. Kjøp billetter på Ticketco.no. Besøk oss på Facebook.com/fortellerfestivalen

http://fortellerfestivalen.no

 

Program på Cafeteatret:

torsdag 18: juni

Salonghistorier på Fortellerfestivalen!

Kvelden før kvelden – tjuvstart på festivalen med Salonghistorier.

Torsdag 18. juni tar Salonghistorier turen til Cafeteatret for å gi oss et ærlig, upolert og manusløst vorspiel før festivalen sparkes i gang dagen etter.

Som alltid, blir det en kveld med sanne og selvopplevde historier, fortalt live fra scenen. Det blir både trist, morsomt, fint og alvorlig når fortelleren deler en historie som har forandret dem eller betydd mye for dem.

Salonghistorier er et samarbeid mellom Salongen på NRK P2 og Fortellerfestivalen.

Vi starter klokka 20.00, men dørene åpner kl 19:30. Og du – ta med en venn. Det er gratis!

 

fredag 19. og lørdag 20.

Afterstory-Fuchsia-520x520

Festivalbar, god stemning og det beste av spoken word – det får du på AfterStory!

Fredag og lørdag avsluttes festivalkvelden på Cafeteatret, kun et lite steinkast unna Dramatikkens Hus. Fra scenen kan du følge historier og poesi; det er lettbent, lekent og ledig – med et bredt, internasjonalt og godt artistgalleri. Fredag er det fokus på selvopplevde historier, mens lørdag blir det slampoesi!

AfterStory er festivalens sosiale møtepunkt. Her kan du lene deg tilbake og diskutere dagens festivalopplevelser med nye og gamle venner.

AfterStory starter klokka 22.00, og baren stenger klokka 00.30. Gratis inngang!

ÅRETS LINEUP (oppdateres forløpende):

Fredag 19. juni
Tema: løgn

  • Konferansier: Asta Busingye Lydersen
  • Anna Kompelien (forteller/komiker)
  • Svein Tindberg (forteller/skuespiller)

Lørdag 20. juni
Tema: Black lies, white truths and grey facts

  • Konferansier: Liv Gulbrandsen
  • Nina Næsheim (forteller)
  • Sofia Knudsen Estifanos (slampoet)

solo_baluba

også på lørdag 20. Barnas lørdag!

forestillingen med musikk og historie fra Burkina Faso «Jobé»

kl. 14:00 – gratis!

 

på mandag 22. og tirsdag 23. er det et eksklusivt kurs for slampoeter:

Dette er et eksklusivt kurs for deg som er slampoet, skriver dikt, sangtekster eller poesi, jobber med scenetekst eller er i krysningsfeltet mellom forfatter og formidler. Vi arrangerer et eget kurs for dere med C.R. Avery!

Du har anledningen til å oppleve C.R. Avery på scenen under festivalens rikholdige program før du lærer noen av hans tips og triks på kurset. Avery vil jobbe med temaene “Killing the cliché” og “Rhyme verse no rhyme”- noe han har god peil på etter å ha turnert verden rundt på små og store scener. Sjekk ut: Cravery.com

Vi er skikkelig stolte over å kunne tilby dette kurset i samarbeid med Cafeteatret. Søk om plass ved å skrive en kort motivasjonstekst til festivalleder@fortellerfestivalen.no og legg med CV eller en bio om hva du har gjort som er relevant for dette kurset.

Sted: Cafeteatret, Hollendergata 8, Oslo
Mandag 22. juni: Kl 17:00-21:00
Tirsdag 23. juni: Kl 11:00- 16:00
1500,-