Konsert: Ingvild Nesdal Sandnes og Berit Billingsø

NÅR: Torsdag 4. juni – kl. 20:00

Cellist Ingvild Nesdal Sandnes og pianist Berit Billingsø er to unge, aktive frilansmusikere med base i Oslo. De har sine utdannelser fra Norges Musikkhøgskole og Sibeliusakademiet, og de har i tillegg gjennomført privatstudier i Berlin. De har begge mottatt mange priser og stipender, og er mye brukt i profesjonelle orkestre og ensembler, som kammermusikere og solister.

Marcus Paus (f.1979) er en av de mest bestilte og fremførte norske komponister i sin generasjon. Hans verkliste omfatter kammermusikk, solostykker, kor- og vokalmusikk, konserter og andre orkesterverker, en symfoni og flere operaer, foruten musikk for film, teater og fjernsyn.

Marcus Paus har nylig vært sentrum for en debatt i musikk- og komposisjonsmiljøet grunnet hans orientering mot tradisjon, melodikk og tonalitet. På denne konserten får man høre et av hans viktigste verker – sonate for cello og klaver, som tidligere er spilt av bare én annen duo. Paus vil selv være tilstede på konserten og fortelle om komposisjonen.

Konserten vil åpne med et av de mest sentrale verkene i cellolitteraturen; sonate for cello og klaver op. 40 av Dmitrij Sjostakovitsj. Sonaten inneholder enorme spenn i følelser og stil, og beskrives som kraftfull og vakker.