Konsert: Trio Toccata «Hjertet i musikken: Inspirasjonen»

TrioToccata2015-1
Trio Toccata presenterer «Hjertet i musikken: Inspirasjonen”. Klavertrioer av Beethoven og Brahms.

Fredag 18.09.2015
Kl. 19.30
Dørene åpner for publikum kl. 18.30

Hjertet i musikken – en annerledes konsertserie!

Trio Toccata inviterer til fire forestillinger med det beste av klavertriolitteraturen koblet med forskjellige interessante tekster, bl.a. utdrag fra komponistenes brev og tekster av forskjellige diktere – lest av Elisabeth Dahl.

ElisabethDahl2015
Kjærligheten til musikken og livet er den røde tråden gjennom konsertserien. Vi vil ta for oss inspirasjonen, forelskelsen, lengselen og lidenskapen etter tur.

Først ut er Beethovens klavertrio op. 70 no. 1 (“Spøkelsestrioen”) og klavertrio op. 87 av Johannes Brahms.

Som avslutning vil vi invitere publikum til å bli igjen og fortsette i fri samtale med oss rundt musikken og det som måtte dukke opp.

Om de medvirkende:

Trio Toccata består av fiolinisten Camilla Rognes, cellisten Vivian Sunnarvik og pianisten Torhild Fimreite.

Camilla er utdannet fra Barratt Due musikkinstitutt, Guildhall School of Music and Drama i London og Norges Musikkhøgskole, og hun er etterspurt både som solist og kammermusiker.

Vivian er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og etter fortsettende studier i USA er avtalebøkene fulle både med solospill og kammermusikk.

Torhild har diplomeksamen fra NMH og videre studier i Italia og USA. Hun har vunnet flere priser, og  har hatt flere solistoppdrag med norske symfoniorkestre. For tiden deler hun sin tid mellom undervisning, solospill og kammermusikk.

Både Vivian og Camilla har ofte spilt duo med Torhild. Våren 2014 begynte vi endelig å spille klavertrio for fullt sammen – da hadde vi omsider landet i samme by! Kammermusikken ligger vårt hjerte nærmest. Vi brenner for denne formen og ønsker å bringe den ut til mange.
Med oss har vi vært så heldige å få skuespiller Elisabeth Dahl, grunnlegger av Norwegian Shakespeare Company. Vi deler en felles interesse for det intime forestillingsformatet og har lyst til å blåse nytt liv, og ny kjærlighet, inn i musikken.

Billettsalg kontant i døren:
Voksne: 200,-
Student/honnør: 100,-
Skoleelever : 50,-

Neste konsert blir 20.11.2015, da med Beethovens «Erkehertugtrio», op. 97, og klavertrio nr. 4 op. 90 («Dumky») av Antonin Dvorak.