Konsert: kampenjazz presenterer Dans les Arbres

Dans-les-arbres-foto-Andreas-Ulvo

Søndag 22. november kl. 20:00 – Dans les Arbres

Xavier Charles: klarinet, harmonica, Ivar Grydeland: gitar, banjo, Christian Wallumrød: piano, harmonium, Ingar Zach: basstromme, perkusjon

Kvartetten Dans Les Arbres flyr denne søndagen på sine vinger blant trærne på Kampenjazz. Gruppa har sin opprinnelse i samarbeidet mellom Zach og Grydeland for snart tjue år siden. Etter at de startet plateselskapet SOFA har de gitt ut ny og spennende musikk i skjæringspunktet mellom samtidsmusikk og impro.

Etter hvert har dette blitt en av de aller mest spennende gruppene i Europa i dette skjæringspunktet. Deres siste skive på ECM, «Canopée», viser at gruppa har utviklet seg til å bli noe helt unikt i nordisk samtidsmusikk. Den viser et fritt spill og komponering i øyeblikket som står helt for seg selv i dagens moderne musikk.

I sommer ble de nominert til Nordisk Råds Musikkpris for 2015. Vinneren av årets pris blir offentliggjort 27. oktober i år. Kommer de til Kampenjazz som vinnere?

For mer informasjon, besøk http://danslesarbres.net/

Foto Andreas Ulvo