20års Jubileum – Afrikan Youth in Norway

ayin jubileum

Afrikan youth in Norway (Ayin) jubileum:

I anledning Ayins 20 års jubileum vil vi invitere venner og familie til en skikkelig feiring. Vi starter kvelden med en «familly talk» (seminar) om arven etter Ayin og dagens situasjon for unge med en afrikansk identitet i Norge.

Resten av kvelden blir full av god mat, gode samtaler, konkuranser, masse underholdning og god musikk.

Seminar

Identititetsprosjektet – hva er arven etter Afrikan youth in Norway for nåtidens unge afrikanere i Norge?

I disse dager fyller landets første og muligens eneste organisasjon for og av unge med afrikansk identitet 20 år. Organisasjonen ble stiftet i 1995 med mål om bistå Afrikan barn og unge og deres foreldre.

Da Afrikan youth in Norway ble opprettet møtte unge svarte mennesker i Norge mange utfordringer knyttet til stereotyper, marginalisering, diskriminering, utestenging. Det var svært få kilder til saklig informasjon om deres afrikanske arv og også få synlige, positive rollemodeller.

Hvordan taklet de unge disse utfordringene? Hvilken rolle spilte Ayin med hensyn til å tilby gode løsninger til noen av disse problemene? Hva slags aktiviteter og tilnærminger har vist seg å være nyttig i arbeidet med spørsmål om ungdom, rasisme, kultur og identitet?

Har situasjonsbildet endret seg i dag? Hvem ivaretar unge norske afrikaneres politiske, sosiale og kulturelle interesser i dag? Vi spør unge afrikanere i Norge i dag om deres utfordringer, muligheter og engasjement.

Vi tar et lite dykk i arkivene for å finne frem arven etter Ayin med bena godt plantet i dagens situasjon. Seminaret er organisert som et uhøytidelig «familieråd» der alle kan fritt kan komme med innspill. Det blir en kveld med seriøse betraktninger, spennende konkuranser, god mat og deilig underholdning utover kvelden.

Velkommen til et seminar utenom det vanlige!

Medvirkende: Amani Olubanjo Buntu (stiftet Ayin i 1995), Thomas Talawa Prestø (Tidligere leder, Ayin. Stifter, Tabanca dance ensemble), Asta B. Lydersen (tidligere medlem Ayin), Lamisi Gurah Blackman (tidl.medlem Ayin, leder Afrikan history week), Cliff Moustache (medstifter, Nordic Black theatre), Sara Abraham, Jankeh Njie (Jarga designs, Jarga fashion weekend), Yvan Bayisabe (Vibro), Fredrik Mosis (Vibro), Rune Berglund Steen (Antirasistisk senter), Mariette Lobo (LDO), Anita Rathore (Omod) ) – selv om du ikke står på lista bør du være forberedt på å delta. Vi vet at det er mange der ute som har mye å bidra med i denne samtalen. Come prepared!

 

Dato: Fredag 2.oktober 2015

Sted: Cafeteateret

 

After party: Lemongrass

 

Program:

18:00: Dørene åpnes (begrenset antall sitteplasser, førstemann til mølla)

19:00- 21.00: Samtale med “innspill” Amani Buntu, Asta Busingye, Cliff Moustache etc.

21:00: Mat serveres, et dykk i Ayins arkiv

22:00 – 00:00 : underholdning (Monica Ifejilika, Hannah Wozene Kvam, Evelyn Rasmussen, African sunz, Essa Cham, Marco DaVeiga, Evelyn Rasmussen, Cliff Moustache, Sheldon Blackman, Jeaninne Masika, Bertrand Besigye m.fl)

00:00 – 03:00 After party Lemongrass

Inngag:18+