Teater: The Trials of Ken Saro-Wiwa

Trials_Ken_saro_wiwa_2015

 

Ken Saro-Wiwa, one of nine Ogoni community activists executed after a grossly unfair trial in 1995.

Ken Saro-Wiwa, one of nine Ogoni community activists executed after a grossly unfair trial in 1995.

La oss huske Ken Saro-Wiwa

– henrettet 10. november 1995 for sin kamp for miljøet og menneskerettigheter

10. november 1995 ble miljøaktivisten og forfatteren Ken Saro-Wiwa og åtte av vennene hans henrettet av militærdiktaturet til general Abacha i Nigeria. Saro-Wiwa og vennene hans ble henrettet fordi de kjempet mot den internasjonale oljeindustriens brutale miljøovergrep i Ogoniland. Militærregimet i Nigeria er historie. Siden 1999 har landet hatt demokratisk styre, men kampen mot oljeindustriens ødelegger fortsetter fremdeles.

I 2005 samarbeidet Nordic Black Theatre og Norsk PEN om en felles 10-års markering av henrettelsen av Saro-Wiwa. I år er det 20 år siden Saro-Wiwa og hans venner ble henrettet, men den samme kampen kjempes fortsatt i Nigeria. Derfor er det viktig å minnes Saro-Wiwa, og det ønsker vi å gjøre med forestillingen The Trials of Ken Saro-Wiwa. Forestillingen er en dramatisk bearbeiding av Sario-Wiwas fengselsdagbok, dramatisert av den nigerianske forfatteren Helon Habila og tilrettelagt for den norske scenen av Cliff Moustache.

Mandag 9. november 2015 kl. 18:00
tirsdag 10. november kl. 10:00
gratis inngang
Nordic Black Theatre / Cafeteatret, hollender gate 8

med: Biniam Yhidego, Buntu Pupa,
Oscar Gee og Khalid Mahamoud