Kampenjazz: FriEnsemblet med Naïssam Jalal

Søndag 14. februar kl. 20:00 –FriEnsemblet med Naïssam Jalal

Mathilde Grooss Viddal: leder, bassklarinett, saksofoner, Dag Stiberg: saksofon, Per Willy Aaserud: trompet, elektronikk, Øyvind Brække: trombone, Safaa al Saadi: darbouka, ney, vokal, Britt Pernille Frøholm: hardingfele, Tellef Kvifte: laptop, keyboard Knut Kvifte Nesheim: vibrafon, perkusjon Siv Øyunn Kjenstad: trommer, vokal, Ellen Brekken: bass, Naïssam Jalal: Fløyte

billetter kan kjøpes her: nordicblacktheatre.hoopla.no

kl. 20:00 – kr 200/150

Friensemblet-web

 FriEnsemblet er et grenseløst jazzensemble. Bandet har høstet gode kritikker for sitt siste album «El Aaiun – Across the Border». De har funnet fram til en unik sound, en blanding av jazz, elektronikk, norsk og arabisk folkemusikk – drømmende og voldsomt. Det er sagt om henne at «Mathilde Grooss Viddal har gått dypt inn i det hun kaller verdensmusikk i samtidsjazzformat. Dette er et prosjekt som forener forskjellige musikalske tradisjoner og sjangere fra øst og fa vest. Til sammen skaper det en ny musikk som står helt på egne bein».

I denne konserten er den fantastiske fløytisten Naïssam Jalal med som gjest med ensemblet. Familien hennes er fra Syria, selv er hun vokst opp utenfor Paris. Mathilde Grooss Viddal og Jalal møttes for første gang i Paris høsten 2015, dette er tredje gang de har konsert i Norge sammen.

Konserten er støttet av Norsk Kulturråd

kampenjazz.com