Konsert: Barnas Jazzhus

Barnas Jazzhus1

 

Også i år markerer Barnas Jazzhus International Jazz Day! Etter en vellykket konsert på Nasjonal Jazzscene tidligere denne måneden er vi nå invitert til å feire jazzdagen på Caféteateret, som vi er veldig glade for å få komme tilbake til. Vi gleder oss til å presentere et spennende konsertprogram, framført av utøvere i barne- og ungdomsskolealder, faktisk helt ned i 8-årsalderen, som spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå – dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere.

De unge musikerne er alle tilknyttet Improbasen, som er et senter for utvikling av unge talenter innen jazz. Improbasen har sin lokalisering i Oslo, men elevene kommer fra hele Østlandet, og basen knytter også til seg talentfulle unge utøvere fra andre deler av landet. Det drives systematisk opplæring i improvisasjon for barn mellom 8 og 14 år, og resultatene har vakt oppmerksomhet langt utover landets grenser. Improbasen er involvert i landsomfattende opplæringsprosjekter i Sverige og Danmark, og har samarbeidsprosjekter over hele Europa og i Japan. Vi er invitert til å spille på flere større jazzfestivaler i sommer, og skal i august 2016 delta på en stor, internasjonal samling i Japan, sammen med andre unge jazztalenter fra hele Europa og Asia. Barnas Jazzhus er Improbasens egen jazzklubb, vi arrangerer egne konserter, og ble for dette arbeidet kåret til Årets Norske Jazzklubb i 2013.

Improbasen har nå flere nye elever fra Oslo-området, og mange av disse blir å høre på lørdagens konsert. I tillegg er vi så heldige at vi har fått med oss den 12 år gamle Tromsø-jenta Solveig Skogdal. Hun er en svært talentfull jazzpianist som har deltatt på flere prosjekter med Barnas Jazzhus. Det vakte stor oppmerksomhet da Solveig som den yngste noensinne stilte på Jazznatt i regi av Tromsø Jazzklubb på den internasjonale jazzdagen i 2015, og nå er det altså Oslo som får gleden av å oppleve henne live.

Så musikkglade Osloboere oppfordres herved: ta gjerne barn og ungdommer med dere på konserten! Dette er en perfekt anledning til å la unge mennesker få oppleve jazz live, og å møte dyktige og samspilte unge musikere på egen alder. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Konsertstart kl 13, dørene åpnes kl 12:30. Fri aldersgrense, og gratis adgang!

Caféteateret, Hollendergata 8, Oslo.

 

–        Link til omtale av Improbasen/Barnas Jazzhus’ prosjekter: http://www.improbasen.no/

–        Link til omtale av tidligere International Jazz Day-markeringer: http://www.improbasen.no/international_jazzday_2014.php

–        Link til omtale av tidligere konserter: http://www.improbasen.no/barnas_jazzscene_1.php

–        Link til NRK’s innslag om Solveig Skogdal: http://www.nrk.no/troms/11-ar-gammel-og-en-mester-pa-piano-1.12335717

–        Link til opptak av Guro Frøseth, som også spiller på lørdag: https://www.youtube.com/watch?v=IUO8lzsrcmA