Kampenjazz: Vinterjazz – Karl Seglem Quartet

Søndag 5. februar kl. 20:00 – Vinterjazz 2017: Karl Seglem Quartet

Karl Seglem: tenorsaksofon, bukkehorn, stemme, Andreas Ulvo: flygel, Sigurd Hole, bass, Jonas H. Sjøvaag: trommer

billetter: 200/150 – kan bestilles på forhånd fra nordicblacktheatre.hoopla.no/sales/

3-kseglem-ac-quartet

PLATESLIPP: På Kampenjazz slipper Karl Seglem sin nye plate «Nordic Balm» med en kvartett som er som en velkomponert saus. Du kjenner alle de forskjellige smakene, men det er helheten som skaper mesterverket – hvordan de enkelte delene utfyller hverandre. Hvordan de sammen skaper en symfonisk helhet som transcenderer summen av dem.

Det som vanligvis omtales som rytmeseksjonen i kvartetten er en velkjent norsk trio på egen hånd – kjent som Eple Trio. Sammen med Karl Seglem skaper de en særegen musikk forankret i norske musikktradisjoner. Når du hører Seglem spille er du aldri i tvil om at du er et sted det er godt å være.

Kritikkar av «Nordic Balm» i tyske media november 2016:

«Nordic Balm representerer eit nytt høgdepunkt i historia til denne kvartetten. Mellom nærmast hymnisk nyting, elastisk fjøring og klarheit, blir resultatet ein vedunderleg balanse mellom kjærleik til melodilinjer på den eine sida og rom for improvisatorisk fridom på den andre» Jazzthetik (DE)

«For eit samspel, for ei gruppe, for ei plate!» fairaudio.de

Konserten er del av årets Vinterjazzz 2017, en ti-dagers markering av jazzmusikk over hele landet.