Global Oslo Music & Nordic Black Theatre presenterer»Zita Hotell»

pic_zita-hotell

Et teaterstykke i tre akter av Martin Jacque

Premiere: 8. februar 2017  kl. 19:30
spilles frem til 16. februar

Forestillingen begynner kl. 19:30 presis. Det er dessverre ikke mulig å komme inn til Cafeteatret etter forestillingen har begynnt.

GLOBAL OSLO MUSIC i samarbeid med NORDIC BLACK THEATRE har gleden av å presentere forestillingen ZITA HOTELL av den franske dramatikeren og forfatteren Martin JACQUE.

På Zita Hotell er møblene loslitte, lakken på resepsjonsdisken flasser av og det elektriske anlegget er i ferd med å bryte sammen. Stillheten rår, inntil fire personer plutselig står ansikt til ansikt i vestibylen på det ensomme hotellet, langt utenfor allfarvei. Hvilke tanker sliter den impulsive og fargerike cabaretsangerinnen Zita med, tanker hun ikke har betrodd en levende sjel? Den gretne forfatteren Sisco er fordypet i dagboken sin. Hva har skjedd i hans liv siden han holder så tett inntil brystet det han fører i pennen? Og hvorfor bærer den nyankomne, velkledde, men ubehagelige gjesten Albin på hevntanker – og en pistol i kofferten? Romantiske, naive Mercedes har ingen bagasje i hånden når hun booker et rom for en natt eller to. Hun gråter for den minste ting og vil ikke leve lenger. Konfrontasjoner dem imellom er uunngåelig, og i løpet av noen intense timer, kommer sannheten for en dag.

(E) The furniture at the Zita Hotel is worn out, the varnish on the reception desk is coming off and the electrical system is about to break down. Silence prevails, until four people suddenly meet in this lonely hotel, far from everything. What is bothering Zita, the spontaneous and colorful cabaret singer? The grumpy writer Sisco writes his diary in deep concentration. What happened in his life since he refuses to show the diary to anybody? Why does the new, elegant but unpleasant guest Albin have all these thoughts of revenge on his mind – and a gun in his luggage? Romantic, naive Mercedes has no suitcase at all when she books a room for one or two nights. She easily starts to cry and doesn’t want to live anymore. Confrontations between the four are inevitable, and during a few intense hours, the truth about their lives comes out.

Martin JACQUE har i sitt forfatterskap vært opptatt av spørsmål knyttet til eksistensielle fenomener og utfordringer som gjerne problematiseres opp mot aktuelle sosiokulturelle og politiske strømninger. Han har en særegen evne til å behandle seriøs tematikk, portrettert av karakterer man kan føle nærhet til eller kjenne igjen, men som samtidig overrasker med utagerende galskap, humor, sjalusi og kjærlighet. Innenfor Zita hotells vegger møter vi mye av dette, tolket og fremført av skuespillere, dukkefigurer og gjennom levende musikk.

Dramaturgien omfavner figurteater, som med dukker laget av billedkunstner Nina Borge, danner en dialog mellom sceniske språk og uttrykk.

Zita Hotell – medvirkende:
Manus: Martin Jacque, oversatt til norsk av Hilde Ljøen
Skuespillere:
-Terese Mungai
-Biniam Abbai Gezai
-Sofia Knudsen Estifanos
-Guillermo John Magno
Musiker: Bonfire Madigan
Regi: Cliff A. Moustache
Regiassistent: Deise Faria Nunes
Komponist og utøver: Bonfire Madigan Shive
Lyddesign: Malika Makouf Rasmussen
Lyd og Lys design: Paulucci Bakke
Lys teknikker: Kai Fjell
Scenografi og kostymer: Fridtjof Brevig
Dukkedesigner og dukkemaker: Nina Borge
Styling: Shamim Mohamed
Kurator: Malika Makouf Rasmussen

Premiere onsdag 8. februar kl. 19.30. I forkant av premieren arrangerer vi et nærmøte med Martin JACQUE på Cafeteatret, der Hilde Ljøen, som har oversatt stykket, intervjuer forfatteren. Fra kl. 18’00 vil du kunne bli bedre kjent med dramatikeren og forfatteren JACQUE, om tankene bak Zita Hotell og om prosessen frem til den ferdige forestillingen som har verdenspremiere i Norge. Stykket ble publisert i bokform i Frankrike i 2016.
Zita Hotell spilles videre 9./10./11./13./ 14./15./ og 16. februar kl. 19.30. Billetter kr 150/100 (student, ungdom). Billetter kan forhåndskjøpes på https://nordicblacktheatre.hoopla.no/sales/

Forestillingen settes opp med støtte fra Norsk kulturråd og Oslo kommune