Oslo Kulturnatt! Konsert: Bafana Nhlapo & Doc Lounge Oslo film

bafana_legends_14

foto: Monica Santos Herberg

 

Oslo Kulturnatt! fredag 15. september

 

Kulturnatt er en av Oslo’s fineste kulturelle opplevelser og er alltid knallbra på Nordic Black Theatre & Cafeteatret.

I år få vi Konsert med Bafana Nhlapo som lanserer et nytt album i august på Jazzland Records. Jazz, soul og funk preget av tradisjonelle Zulu musikk.  Bafana’s unike, rørende og vakre vokaler er bakket av en stjernelag av jazz musikere.

Bandet spiller kl. 20.30 og igjen kl. 22.00.  Før, mellom og etter konsertene viser Doc Lounge Oslo kortfilm-dokumentarer.

Om Bafana Nhlapo
Som liten var Bafana Nhlapo omringet av Sowetos kunst, kultur og anti-apartheidbevegelse. Faren hans var musiker og medlem av de berømte King Star Brothers, og ga Bafana hans musikalske opplæring. Han startet tidlig å spille sammen med poeter i den levende kunst og kulturscenen i Johannesburg, og vakte etter hvert oppmerksomhet i de kretsene med sitt uvanlige valg av instrumenter. Bafana er senere blitt svært kjent for sitt bruk av ‘industrial percussion’, eksempelvis gamle metallkopper og kar han har samlet gjennom årene.

Bafana synger hovedsaklig på morsmålet isiZulu, nydelig kommunisert gjennom sin flotte falsettstemme. Han jobber med en melodiblanding av tradisjonsrik Zulu og moderne stilarter som afro, funk, jazz og rock.

Etter stor suksess med bandet Kwani Experience og to kritikerroste album sammen med de, gikk han solo. Videre spilte han blant annet hovedrollen som Peter Tosh i “De musikalske legender” på Den norske opera i Oslo. Bafana har også gjort samarbeid med bla Busi Mhlongo , Madala Kunene , Lebo Mathosa , Thandiswa Mazwai og norske Bugge Wesseltoft.

Bafana Nhlapos bemerkelsesverdige stemme vil sammen med den unike lyden av tinnkopper,være en enestående opplevelse på Cafeteateret.

Om Doc Lounge
Doc Lounge viser nye og gode dokumentarer utenfor kinosalen. Vi ønsker å lage inspirerende kvelder som består av film og musikk, gjester, forestillinger eller utstillinger. Våre arrangement finnes i 19 ulike Doc Lounge-klubber over hele Norden. Første tirsdag i måneden viser Doc Lounge Oslo dokumentarfilm på Caféteateret på Grønland. Under kulturnatten vil vi vise et utvalg kortfilm-dokumentarer mellom konsertene på Caféteateret.