Kampenjazz: Kristoffer Kompen Kvartett. Support AOUJO

kompen

Kampenjazz: Kristoffer Kompen Kvartett. Support AOUJO

Kristoffer Kompen – trombone, Mats Eilertsen – bass, Eyolf Dale – piano, Pål Hausken – trommer.
Foto: Andreas Ulvo

Support: Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester AOUJO

Kristoffer Kompen kom ut med albumet SUNDOWN senhøsten 2017. Konserten på Kampenjazz blir første konsert der repertoaret fra platen blir spilt live i sin helhet. Med seg på albumet ”SUNDOWN” har han Eyolf Dale på piano, Jo Skaansar på bass og Pål Hausken på trommer. Kompen, Dale og Skaansar har spilt ofte sammen de siste fem årene og Dale og Skaansar har også medvirket på de to foregående albumene. Samarbeidet med Hausken er nytt, og har blitt til som et resultat av et ønske Kompen har hatt i mange år. Kristoffer Kompen har skrevet syv av de åtte komposisjonene på albumet ”SUNDOWN”. Tanken bak prosjektet var å spille inn en litt utypisk trombone jazz-plate, der alt er noe nedtonet og ikke bobler over – som det ofte gjør med jazztrombonister!

Kristoffer var med på å starte opp AOUJO som vil spille ett sett før kvartetten slipper til, han var deres musikalske leder de første to årene.

AOUJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester
Orkesteret ble startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år til stor suksess. Siden den gang har de spilt på store og små scener som Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, etc. etc.
Bandet består av femten musikere i alderen 14 til 20 år på treblås, messing, piano, gitar, bass og trommer. Saksofonist Shannon Mowday er nå AOUJOs musikalske leder. Hun har med seg litt forskjellig musikk til bandet; både jazzstandarder og afrikanske rytmer. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika og flyttet til Norge i 2009 for å ta en master på Norges musikkhøgskole. Hun skriver og arrangerer stadig ny musikk for jazzorkesteret i tillegg til å veilede medlemmenes egne arrangementer og komposisjoner.
21.1.18 kl.: 20:00 Cafeteatret, Hollendergata 8, Grønland
Billetter: 200/150 (Studenter, medlemmer av klubben og Jazzforum)