Gnawa kveld – Oslo World

gnawa_kveld.jpg


Gnawa kveld på Nordic Black Theatre & Cafeteatret
Fredag 2. November 
kl. 19:00

billetter: kr 150/100 – https://nordicblacktheatre.hoopla.no/sales eller i døra
En introduksjon til Gnawa og konsert med
Atlas Ensemble og gjest artister Morton Zakaria og Khalid Laaouam

Gnawa er en sentral og viktig del av den marokkanske kulturen.  Musikken, i likhet med den marrokansk befolkning, er en blanding av afrikanske, arabiske og berber musikk-tradisjoner.   Gnawa låne både fra sufisme og øst-afrikansk tradisjoner og er en sjangre som er under konstant utvikling, samtidig som den opprettholder tradisjoner.   Musikken har mye improvisasjon og kan lett blandes med jazz, reggae og blues. Ofte er en gnawa konsert en blanding av mange stilarter med alt fra meditative toner til fengende danserytmer.
Atlas Ensemble har i senere tid blitt fascinert med den innflystelse fra Sudan og har utforsket disse røttene sammen med gjest artistene Morton Zakaria og Khalid Laaouam
Gnawa Evening at Nordic Black Theatre & Cafeteatret
Friday 2nd November 
7pm 
tickets: kr 150/100 – https://nordicblacktheatre.hoopla.no/sales eller i døra
A short Introduction to Gnawa and concert with
Atlas Ensemble featuring guest artists Morton Zakaria and Khalid Laaoum
Gnawa is a central and important part of morrocan culture.  The music, like the moroccan population, is a mix of african, arabic and berber music traditions.  Gnawa lends from Sufi and East African traditions and is under constant development while simultaneously upholding traditions.  The music involves a lot of imporvisation and can easily blend in elements of jazz, reggae and blues.  Often a Gnawa concert is a fusion of many styles including everything from deep meditative tones to catchy dance rhythms.
Atlas Ensemble has, in recent years, become fascinated with the influence from Sudanese traditions and has been researching these roots together with guest artists Morton Zakaria and Khalid Laaouam