Barnas søndag: Eg er ein frosk

Første Barnas søndag for 2019!

dørene åpner kl. 13.00 og forestillingen begynner kl. 14:00
gratis for store og små

Eg er ein frosk.  Familiekonsert med figurteater av Kristin Bolstad

Plakat (1)

Eg er ein frosk er en morsom og kanskje litt surrealistisk konsertopplevelse for hele familien. NyNorsk Messingkvintett spiller kvekkende froskerytmer mens kontratenor Sean Bell synger varmt og inderlig om det å være en frosk. Historien fortelles ved at musikerne henger opp figurer av filt på en en tavle, som barna får være med å flytte rundt på, slik at det hele tiden oppstår nye og absurde fortellinger.

Med utgangspunkt i Kurt Johannessens barnebok Eg er ein frosk (2007) har Kristin Bolstad skrevet en musikalsk fortelling for messingkvintett, kontratenor og figurteater.

Tekstene til Johannessen tar opp relativt store og eksistensielle temaer. De er fine å formidle til barn, siden barn ofte har lett for å følge den fantasirike og drømmende måten tekstene endrer form på.  Forestillingen passer for hele familien, og anbefales for barn helt ned i 2-årsalderen.

Medvirkende: NyNorsk Messingkvintett og Sean Bell, kontratenor
Musikk: Kristin Bolstad
Tekst: Kurt Johannessen
Regi: Tormod Fuglestad
Figurteater: Ingrunn Myrland

Forestillingen hadde urpremiere på Litteraturhuset i Oslo i mai, og har også vært spilt på Litteraturhuset i Trondheim. I 2019 skal den blant annet fremføres på Cafeteatret i Oslo, Litteraturhuset i Bergen, samt på en turne i Hedmark og Oppland i regi av nyMusikk Innlandet.