Konsert: Benedicte Torget & Hilde Skomedal «Brave Hearts»

«Brave hearts» 

Benedicte Torget – vokal

Hilde Skomedal – cello

Spillestart kl. 20.30 fredag 11. januar

Billetter kan kjøpes ved døra eller her: https://nordicblacktheatre.ticketco.events

Benedicte Torget - Hilde Skomedal - Bravehearts

 

Velkommen til starten på et musikalsk samarbeide for duoen Benedicte Torget – Hilde Skomedal med prosjektet «Brave hearts».

Hva innebærer det å være modig? Hva skjer når blikket rettes både innover mot oss selv og ut mot verden? Hva skal til for å tåle kraften og nakenheten i et åpent hjerte?

Å stå opp mot urett er ikke forbeholdt helter og helgener. Modige mennesker har gått foran og sparket inn dører. Muligheten er der til å våge seg ut. Frihet er ikke alltid komfortabelt. Det krever mot å tre fram som seg selv. De største heltene hører vi kanskje aldri om.

Prosjektet «Brave hearts» henter inspirasjon fra kvinner som på hver sin måte til ulike tider og på ulike kontinenter representerer mot.

Benedicte Torget og Hilde Skomedal har utforsket mulighetene som ligger i det nedstrippede duoformatet. Kun menneskestemmen og en cello. En melodilinje og en motstemme. Det enkle lydbildet gir mye rom. Og det krever tydelighet, kanskje det mest utfordrende av alt. Den gode melodien står igjen, uavhengig av sjanger.

«Maya»

Still I rise

she said

still I rise

let the caged bird out

let the caged bird in

the real power

see yourself

in the world and

in the other

the real power

see the world

in yourself and

in the other

Still I rise

she said

still I rise

surely I rise

Tekster og komposisjoner av Benedicte Torget

Benedicte Torget har hentet glød til komposisjonene fra tekster av og om de ulike kvinnene. Men i sangtekstene sine lar Benedicte egne bilder og fortellinger komme til utrykk framfor å gjenfortelle historiene.

«Brave hearts» er inspirert av Maya Angelou, Gloria Steinem,

Deeyah Khan, Alice Walker, Märta Tikkanen, Virginia Woolf,

Pema Chödrön…

«Brave hearts» er støttet av Komponistenes vederlagsfond, Tekstforfatterfondet, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere.

Kristina Ringvold – lyd

Billetter kr. 200.- pluss avgift ved inngangen eller via Ticket Co, klikk på link her