Releasekonsert – VASSVIK – Gákti

 

VASSVIK inviterer til releasekonsert fredag 7. Juni på Cafeteatret i Oslo
konserten begynner kl. 20:00
billetter kan kjøpes her: https://nordicblacktheatre.ticketco.events
konsert: kr. 200 (inkludert bill. avgift)
konsert og CD kr 300 (inkludert bill. avgift)

VASSVIK er bandet til Torgeir Vassvik, som kombinerer joik med gitar, rammetromme og moderne strykere. Vassvik har med albumene «Sáivu» (2006) og «Sápmi» (2009) utviklet et særegent musikalsk prosjekt. VASSVIK har spilt i mer enn 25 land. Høsten 2016 møtte han brødrene Rasmus og Hans P. Kjorstad; kometer på den norske folkemusikkhimmelen. Kjorstadbrødrene kom raskt med i VASSVIK, og 10 låter ble spilt inn med Audun Strype, våren 2018. Strype har vært en viktig partner og medspiller i VASSVIK siden 2010.

PROGRESSIV JOIK: Gamvikværingen Torgeir Vassvik kaller sin musikksjanger for progressiv joik. Han og brødrene Hans P. og Rasmus Kjorstad utgjør trioen Vassvik. Mange trosset regn og kuling for å høre på dem søndag kveld.

VASSVIK – Progressive Sami Joik og Modern Strings

Gákti

Musikken er et sømløst forhold mellom joik, gitar- og fele-riff. Den er rytmisk suggererende, åpen, rik og nyansert, og ved å kombinere en tydelig og overbevisende forankring i tradisjonsmusikk med viljen og evnen til å utforske og eksperimentere, lykkes VASSVIK i å skape et uttrykk som er meditativt, sensuelt og kraftfullt.

«Kjernen i den samiske kulturen er animismen: alt lever, alt henger sammen. Gákti er den ofte fargerike drakten som vi samer er så heldige å ha. Den har en videre betydning enn som plagg alene og den drar oppmerksomhet mot vår kultur og er med på å holde vår identitet i live. Den beskytter oss på en lignende måte som isen som dekker viktige deler av jorden vår. Min personlige Gákti er min musikk, den har dype røtter i den tradisjonelle joiken og i samisk kultur. Samtidig har jeg en stor pasjon for å skape nye mønstre, utføre lydeksperimenter og oppdatere den animistiske tradisjonen.»

– Torgeir Vassvik

Gákti slippes 31. Mai på Heilo/Grappa Musikkforlag.

Medvirkende

Torgeir Vassvik: joik, gitar, rammetromme.

Hans P. Kjorstad: fiolin

Rasmus Kjorstad: oktav fiolin

Audun Strype: lyddesign