Selemo! dobbelkonsert med KAMARA & CHIKA DOLE

SELEMO! En konsertserie som feirer solen, våren og musikken!
Juninatten åpnes best på Caféteateret på SELEMO! sin siste konsert i konsertserien. Bli med på en fengende avslutning med to dyktige sangerinner, låtskrivere og produsenter!

fredag 21. juni
kl. 19:00
billetter: klikk her (kr 120) eller kjøp i døra (kr 150)

selemo2

CC (forhåndsbestilling): 120,-
CC (kjøp i døra): 150,-

//
CHIKA DOLE
Oppvokst i et hus hvor reggaemusikk ble sprengt over høyttalerne mens moren sang til av full hals, fikk Chika Dole tidlig erfare betydningen og effekten av musikk.

Som barn sang hun i flere kor, og forelsket seg i a cappella og harmonier. Chika Dole blander norsk og nigeriansk kultur, og musikken hennes presenterer skjønnheten av å se verden fra to forskjellige vinkler.

Artisten fremførte sin første selvproduserte sang som 13-åring, og har siden den gang både vært aktiv i Norge og London – hvor hun virkelig fant sin stemme.

Doles musikk inspireres av artister som blant andre Katie Melua, Frank Ocean, Erykah Badu, FKA Twigs, The Internet og NAO. Chika Dole er i løpet av våren aktuell med sin debut EP med det norske kunst kollektivet North Of, og er klar til å sette sitt merke som dronningen av skandinavisk Neo Soul.

EP-ens første singel “You Do You” kan du høre her: https://www.youtube.com/watch?v=b5qIpmZVE2o

Chika Dole – vokal
Jonas Karlsen – trommer
Einar Stray – tangenter
Kjell-Audun Hollsestøl – bass

//
KAMARA
KAMARA er en artist vi kommer til å høre mye av fremover!
Født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen har 21 år gamle Fatumata Kamara nylig startet sin artistkarriere. Hun produserer, skriver og fremfører egne låter, og beveger seg gjennom en flust av sjangre. Med sterke melodier og fengende låter, krydret med R&B, elektronika og pop. KAMARA har en distinktiv og særegen vokal, møter verden med et satirisk blikk i tekstene sine; hun utfordrer normer og selvpåførte regler, og utforsker identitet, selv-kjærlighet og et sterkt generasjonsskifte i samfunnet.

KAMARA har allerede oppnådd mye på kort tid og innehar tittelen som Norges feteste korist; hun turnerer fast med Myra og andre artister. Karismaen tar hun med på scenen, som kan kort beskrives som lekent, dynamisk, og ikke minst, utrolig gøy!

Fato Kamara – vokal
Amanda K’Odingo – kor
Markus Eide Anskau – keys/synth
Teodor Dysthe Lyngstad – trommer
Eirik Grove – gitar

///
OM SELEMO!

SELEMO! (/selemô/ = vår på Sesotho) er Oslo Afro Arts Festival sin første satsning utover festivalen i August. Vi ønsker å løfte og styrke musikk gjennom året, og er glade for å kunne presentere seks arrangementer og konserter denne våren. Det blir fem konserter, en middag og en workshop fylt med unge og etablerte musikere, RnB, jazz, pop og senegalesisk mat!

Velkommen!

Tusen takk til Sparebankstiftelsen for støtte til å gjennomføre konsertserien.

2019 er FNs Internasjonale år for urfolkspråk!
Sesotho er offisielt spark I Lesotho, et av 11 offisielle språk i Sør-Afrika og ett av 16 offisielle språk i Zimbabwe. Sesotho er et av over 400 bantuspråk en språkgruppe mest utbredt i sydlige og østlige Afrika. Les mer om det Internasjonale året for Urfolkspråk her: https://en.iyil2019.org/