Konsert: FERD II

ferd ii

FERD II

På den andre konserten lar vi bratsjen få det første ordet i Ligetis sonate for instrumentet alene. Schumanns Barndomsscener er et av klaverlitteraturens mest elskede verker og kobles her med Skrjabins poem “Mot Flammen”. Han var overbevist om at jorden og menneskeheten sakte, men sikkert ville gå opp i kosmiske flammer – et brennhett tema i vår tid. Aaron Copland Dickinson sanger er full av skjønnhet og sårhet. Til sist får vi høre Beethovens kvintett for blåsere og klaver, et av komponisten mens briljante og livsbejaende komposisjoner.

Cafeteateret 10. mars kl. 20.00

Gyorgy Ligeti Sonate for bratsj

Njord Kårason Fossnes, bratsj

Robert Schumann Barndomsscener

Aleksander Skrjabin Mot flammen

Christian Grøvlen, klaver

Aaron Copland 12 Sanger med tekster av Emily Dickinson

Hanne Askeland, sopran

Lina Braaten, klaver

Ludwig van Beethoven Kvintett for klaver og blåsere

Sigurd Greve, Obo

Ingeborg E. Moe, klarinett

Eline Solum Gran, fagott

Tone Langsrud, horn

Christian Grøvlen, klaver